Wednesday, 29 December 2010

CONTEST..CONTEST..CONTESTANT..


ha? ape die?asilah wat contest??
WOW! *kenapa?xpercaya ke?*
hum ade org ckp kalo wat contest kt blog kte,bru la traffic bley jam..
*pin!pin!ponnn!tettt!tettt!*
btol ke?btol la 2 kot..hmm..that's why la tetibe terase nk wat gak..
ala silah kn ske meniru org..hehe
org wat ini,die nk wat..org wat itu,die nk wat gak..
cume kalo org terjun lombong,die ckp 'astaghfirullah' je..hehe

so,contest kali ni(kali ni?bkn bru pertama kali ke??)
bertajuk :
'DALAM HATI ADA TAMAN'

ha sesuai beno ler dgn nme blog aku ni..hehe
contoh,korg cter la psl ape yg buatkn korg happy sgt2
smpi tersengih je mcm kerang busuk 24 jam.
ataupon cter psl kisah korg yg slalu diganggu oleh mamat gler yg fanatik sgt kt korg.
pdhl dlm hati korg pon ske die smpi terngigau-ngigau die tiap mlm..
2 contoh jela ye..
hum sng je syaratnye...
ni eja perkataan kt bwh ni btol2 ek!
Reactions:

Tuesday, 28 December 2010

EH DA BARU LA..

TADAA!!hee
terkezut x?terkezut x?lalala..
blog i da bernafas baru..
saje je nk tuka2 angin..bosan yg lama tuka baru..
nnt kalo da bosan yg baru tuka agi yg baru..hikhik..
da tade da tayang2 gambar i besar2 agi..hehe
yela nnt ade org ckp i poyo la,ini la,itu la..
agipon si die mara i tayang2 gmbr ni..bahaya..hoho
agak semak kot yg baru ni..tp ape i kesah.
i like!haha..
so kwn2 bloggerku teruskn la menyokong dan mengintai blog i ye..
ringan2kan la tangan 2 comment sket2..hehe
jgn tros boikot blog i plak pasni..
kalo ade idea ke,komplen ke,karya nk bg i copy paste ke..
mai2 sini! dialu-alukan..hehe
k tatatititutu!

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Monday, 27 December 2010

KALAU AKU CAKAP AKU DA FEDUP?!

aku sudah tidak percaya padamu lagi..
aku bosan!bosan!pada dirimu..
aku benci!benci!pada dirimu..
auww!da berdangdut plak minah ni..haha

tp seriously aku mmg da agak fedup n bosan la..
nk jerit kuat2 bley x?*korang tutup la telinga 2 kalo xnk dgr*
ARRRGGGHHHHHHHHHHH! ^tarzan style^
Reactions:

Sunday, 19 December 2010

BILA KEMALASAN MELANDA DAN ITULAH AKIBATNYA...

OHOHOI!!
senyumlah..senyumlah..ahai cek mek molek..
senyumlah..senyumlah..ahai cek mek jatuh tergolek..
opss terlebih sudah! XD
*reverse balik*
OHOHOI!
rajinlah..rajinlah..ahai cik asilah..
ha bru btol!^lagu ni ditujukan utk cik mek molek yg xbpe nk molek bernama asilah..^
as u guys know,silah ni mmg rajin sgt2..*dush!dush!rajin melantak jela..hehe*
korg nk tau x?(kalo korg xnk tau pon aku nk gtau gak!wekk =P )
minggu ni aku exam tau!
(senanye da strt selasa lps da..tggl exam akaun je blom agi..)
fuyoh2!exam 2!happy gler!
bkn happy sbb xsaba nk jwb pekse..ala phm2 jela.pas pekse mst ade cuti pnjg..
so cuti pnjg 2 la yg aku tggu2 sgt 2..hehe
*oi mengong!org len exam sebok struggle..ko bley relax2 plak pkir nk cuti je tau!*
ha..the good side of asilah da mara..lalala
itulah aku..budak2 dorm aku ni rajin je *menelaah (camni ke eja die?ah lantak la!) pelajaran..
aku siyes rajin malas tahap babun!malas gler nk stdy..(org giler pon xmalas cam aku) XD
*eh tapi ade gak la segelintir dormmate aku yg kaki tido dan melalak gak..non stop tido,non stop melalak,non stop bergelut..xstdy gak..cam aku la.haha (yg terase 2 jgn mara ek) =P
skang ni pon paatutnye aku stdy akaun..
tp dlm hati berkata "jgn asilah,jgn!ko kn xske akaun..watpe ko blaja?blaja thp mne pon bengap gak akaun.."
so nk wat cane..da setan hasut2 aku supaya jgn stdy akaun..aku pon 'ter'ikut ckp die..sbb aku mmg xske akaun!haha
ptg ni nk rewang2 ngn dormmate kt dataran nilai..disebabkn ktorg xblek uma minggu ni,nk g outing kt mne agi kn..dtrn nilai jela kot..selangkah je dr uia..haha
k2 tata!jom ikut sy g dataran!kite maen besball nk?kalo xnk kite maen sep2 tom2 jela!=D

*korg tgk!pasan x?agi skali entri aku tade kne ngena ngn isinya..haha
  p/s: saba ye korg! =P
papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Sunday, 12 December 2010

MENGANGKUNG SAMBIL MENGANGKANG!

 10 disember 2010~ 1st time kua tgk movie dgn sahabat2 uia yg gler tersayang..
Hana n Yott!korg mmg best! emmuaahhx! (suke x dpt ciuman maut dr i?)~ngeh2..
Yott bwk aku n Hana g tmpt yg xpnh ktorg g sblm ni,Seremban 2..
agak jakun di situ time pertama kali melangkah kaki keluar dr ktm..
(bese la org 'kampung' katakan!)
yg bestnye, minah muke ala2 korea yg cute pasan cute 2 (yott) yg blanje ktorg tiket wayang..
sbb 2 aku on je ble die ajak 2..haha
mak aku ckp "rezeki jgn ditolak,maut jgn dicari" =D
Reactions:

Sunday, 5 December 2010

SAYA ISTERI ORG..

wah3!bkn men agi..smlm br gado..
arini da ade org puji sweet husband n wife.ahaks! XD
citernye bermula begini..
td,aku g satu butik ni utk membeli jubah.
mcm bese la.mst ade die tmnkn aku.hehe
then, tgh try2 bju tu, aku tny penjual dkt butik 2 mne stu jubah yg cantik bg die..
xpasal die tny..nk tau x die tny ape??
"suami kata yg mana lawa?"
adoi!tersentak aku!
tetibe ade org ckp si die suami aku..
wah blushing tros aku time 2!haha
aku lyn je time 2..
patu time nnk byr jubah 2,die tny agi..
"belum punya anak ke?"
adus!stu agi soalan cepumas..
haha adakah muka aku mcm muka ibu yg sedang menunggu kelahiran anak?
ataupon die nmpk perut aku ni buncit mcm org tgh pregnant?
alahai segan gler!
agi skali blushing~
XD
korg bley bayangkn x mcm mne muka aku time 2?hahaha
time 2 ase cam nk tipu gak yg aku da ade ank 2 org..jari pon da berinai molek da..
tp mcm xbaek plak menipu..
mak sy ckp org yg menipu 2 berdosa tau!hehe
so sy berterus terang la 2 bkn suami..sy msh stdy..haha
p/s: wat aku bersemangat plak nk kawen cpt!hehe asilah da gatal!dush~dush~
~k la tata!nk g beli satay ayam..mengidam da ni!nyum2 =P

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Saturday, 20 November 2010

PERIBAHASA BENG-ONG!


1. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse, sori.

2. Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.

3. Sudahlah jatuh ditimpa pula tangga lepas tu tercium pulak tahi ayam.

4. Alang-alang mandi biar guna sabun & syampu.

5. Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang. (Itulah...lain kali jangan suruh suami beli gelang secara hutang)

6. Sebab mulut santan binasa sebab mulut juga... nasi pun habis.

7. Biar putih tulang jangan kuning gigi (gosok, jangan tak gosok tau)

8. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

9. Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.

10. Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)

11. Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai kepangkal ketiak.

12. Biar korek hidung jangan korek tabung.

13. Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.

14. Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.

15. Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi.....boleh blah.......

16. Harapkan pagar, pagar pun tak boleh harap.

17. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat kena saman.

18. Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.

19. Biar lambat asalkan perlahan.

20. Kalau tiada rotan, pelempang ajelah....

21. Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.

22. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton, pasti ayam kebogelan.

23. Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri

24. Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan....

25. Pinggan tak retak nasi tak dingin, kalau orang tak hendak tandanya kita tak lawa.

26. Takkan lari gunung dikejar, tapi kalau tak kejar pun gunung tu takkan lari jugak.

27. Patah tumbuh, hilang report polis.

28. Berapa berat mata memandang, berat lagi ahli sukan yang masuk acara angkat berat.

29. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak.

30. Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti, buang aje beli jarum yang baru.

31. Kalau ada sumur diladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, bolehlah kita kahwin lari.......(nak tak?)

32. Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba makan satay Kajang lagi best......

33. Kalau kail panjang sejengkal, belilah kail yang panjang sikit.

34. Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la ..

35. Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke...


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Ayat-ayat power lepas kahwin

bln  ni bln kemerdekaan..btol ke?
^eh ngek ko!kalo x merapu sehari boleh x asilah?^
yela2..senanye aku nk ckp,bln ni musim org kawen..
sana sini ade je jemputan kahwin dr kenalan ramai..
xlupa juga sanak-saudara..
wah!ko ble agi silah?hahaha ^blushing!blushing!^

ok2 stop merapu..
ni ha!sje aku copy paste ayat2 power ni..
khas utk psgn2 yg bkl,bru berkahwin atau da gatal sgt nk berkahwin..
ala sng citer utk sume la..
Reactions:

Thursday, 18 November 2010

LELAKI ITU START MENGORAT AKU..

wah3!lme gak ko x update blog ye silah?
mst ade cter hot ni?hehe..
hum entri kali ni bkn ayat aku pon..
ayat sia dia la..lelaki itu..hehe
tme anniversary ktorg aritu,
tetibe dia anta msg mengimbau balik saat2 dia mengorat aku dulu..ahaks!
mcm sweet plak!
^euww gedik ye ko silah!dush!dush!^
Reactions:

Sunday, 7 November 2010

AKU PON NK CITER PSL DIRI AKU =P

heh ko ni asilah,asek nk meniru org je!
org buat ini,ko nk buat..org buat itu,ko nk buat gak..
org citer psl diri sendiri ko pon nk citer gak..
*mcm la ade org nk tau psl citer ko cik silah oi!*

ok!aku nk strt citer ni..
sila beri tumpuan sepenuhnya!agaga

~saya seorang perempuan..(of course la makcik!kalo x,mcm mne mak ko bley ltk 'binti' kt nme ko)
~org suke pggl sy makcik n mak nenek..
   p/s: mak nenek 2 bkn merujuk kpd moyang ke?wah3!pnjg umo la kirenye aku ni? =D
~awet mude!(minum jamu la 2 kn?eh tade la minum long jack kacip bedah je)
~suke makan bayam..
~ketot je mcm ayam katek..(comel kn? =))
~badan tough gler!six pack whoaa!
  p/s:korg dpt bygkn x?aku lah popeye the siloman..tutt!tutt!
~suke spray taik kucin jd rainbow kaler..wow!menggoda la taik kucin 2!
~suke mkn nyamuk(oi2!ko igt aku ni froggy ke ske mkn nyamuk plak)
~feveret food: ubat nyamuk..(sbb bentuk die mcm kerepek bawang yg makcik tepi jln jual 2)
~suke sgt mandi!(ah!ko jgn nk menipu la asilah..ko 2 da la busuk!)
~pandai lukis...hihi(lukis org lidi je..eleh korg 2 pandai ke lukis org lidi? =P)
~pandai memasak(masak air,masak nasi,masak telur,masak maggi,masak ikan longkang)
~pandai menjahit..(jahit seluar tracksuit yg terkoyak kt tgh2..len xreti)
  *wah!bley wat menantu ni..sila2 isi borang dulu ye wahai makcik2 sekalian..ahaks!
~sgt pendiam dan sopan santun..(aiya!malu la saya..jgn la puji..^dush!dush!penipu besar!^)
~jujur orgnye...(tgklah..muke saya suci je kn?kn?minyak msk suci murni..lagi suci,lagi murni..huahua)
~hangat2 taik lembu..(mne ko tau taik lembu hangat..ko kn suke taik kucin je?)
~suke menyanyi dlm tnds..tekup muke pakai gayung..fuh terasa merdu gler suara!
  kua2 toilet je hujan lebat!agaga
~suke suki aku la nk merapu ape!

da..tatatititutu!
minggu dpn je aku smbg agi citer hot aku ni..
*xhot lgsg la weyh!dush!dush!*




papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

sepak laju2!

mlm ni da nk kne blek u..alo xske nye!huhu
mcm2 la aku nk tulis dlm blog tme ni..
nk membebel pnjg2.......................

oi2!tgk jam kul bpe skang asilah?da nk dkt pkul 2..
ko still busuk2 agi menghadap laptop..
ape pny anak dara la ni!isk!
mama suro ko sapu uma,ko g men blog plak!
*owh tidak!penyapu da dikebas oleh kkk..*
kak,bg la sy penyapu 2..
sy da sangap nk sapu uma ni..da seminggu xpegang penyapu..
huhu..=(
*aksi rebut-rebutan penyapu berlaku.akhirnya sy tewas*
p/s:rebut-rebutan pale hotak mu!tatabahasa bg btol!kang cegu bm ko mara..

*eh2 lebih2 plak ko membebel ye asilah?
da!g mnd si busuk!!*

ok..aku da kne mara ngn diri sendri..jom mnd!oppss silap..
tata!sy mnd pg dlu..(mari belasah asilah!mnd pg pale hotak die pkul 2 pm!)


TIME KASIH KAKAKKU!EMMMMMUUUAHHHX!
*busuk2 ade hati nk cium org*

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

10 Most Wanted!


bismi11.gif (1074 bytes)


A great and successful commander always knows his enemies weakness and strength before he engaged in a battle with them. Now as a Muslim to be able to know and identify our enemies will be of an advantage to us to better fight and overcome them. This is a challenging mission and lets us track our 10 most wanted enemies. Here is the list:-
Reactions:

SAYA X MACAM DIE..AT LEAST...

awk ckp perempuan itu cantik..
saya xcantik mcm die..
tp at least saya x buat awk tergoda sbb kecantikan saya..

awk ckp perempuan itu seksi..
saya xseksi mcm die..
tp at least saya x buat awk berdosa sbb tgk keseksian saya..

awk ckp body perempuan itu lawa..
body saya xlawa mcm die..
tp at least saya x menarik perhatian awk dgn body saya yg xlawa..

awk ckp perempuan itu menarik..
saya xmenarik mcm die..
tp at least sy xmenarik awk utk melakukan dosa dgn daya penarik saya..

awk ckp perempuan itu bijak..
saya xbijak mcm die..
tp at least saya xperangkap awk dgn kebijaksanaan saya..

awk ckp perempuan itu kaya..
saya xkaya mcm die..
tp at least saya xmenindas awk dgn kekayaan saya..

awk ckp perempuan itu 'pemurah'..
saya x'pemurah' mcm die..
tp at least saya xajak awk melakukan dosa dgn sikap 'pemurah' itu..

awk ckp perempuan itu perfect..
saya xperfect mcm die..
tp at least saya x riak dgn awk kerana saya tdk perfect..

saya mmg x cantik, x seksi, xmenarik, x mempunyai body yg lawa, x bijak, x kaya, x pemurah dan x perfect mcm perempuan itu..
sebaliknya saya sgt bersyukur kerana Allah bg saya banyak kekurangan..
supaya saya dpt muhasabah diri dan istiqamah utk sentiasa memperbaiki diri..
kerana saya tau saya hanyalah manusia biasa..


*ceh skema plak entri aku ni!haha layan jela! =P

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Friday, 5 November 2010

RINDU SETENGAH MATI WHOOO!



papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Tuesday, 12 October 2010

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH

alhamdulillah..x henti2 sebut perkataan 2..
bersyukur sgt99 sbb doa aku dan mama dikabulkan Allah..
terima kasih Allah..
aku berjanji akn wat bersungguh-sungguh!hehe
xsaba nk kembali perah otak!yea! XD
yela kn,da lme kot otak aku ni membeku je kt uma ni..

tp kn,yg wat runsing nye skang ni,ape yg aku mntk dpt len plak..
terpakse berjauhan ngn si die..huhu
mgkn ni takdirnye..terpakse berpisah wat sementara waktu ngn org yg tersayang.. :(
aku terima..maybe ade hikmah disebaliknye..huhu

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Monday, 11 October 2010

MENCARI YG HALAL ITU WAJIB BG UMAT ISLAM

JAKIM :-1. Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM
1)McDonald
2) A&W
3) Secret Recipe
Restoran/syarikat berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal:
Reactions:

Thursday, 7 October 2010

HARI YANG BAHAGIA!

selamat hari jadi~selamat hari jadi~selamat hari jadi~tenenet~selamat hari jadi~
HAHA sawan sket! =D
bkn hari jd la!anniversary aku dgn die..
mst ade yg pelik kn?asal tgk kt daisypath blom ckop 2 thun agi tp da celebrate anniversary..haha
senanye kitorg ade 2 anniversary..stu detik detik die mula2 ngorat aku..ahaks!
yg agi stu 2 la tarikh aku btol2 jd milik die..ngee~
*tamak btol!bpe byk anniversary ko nk sambut ha?!*

btw,td mmg best!hari yang bahagia!
org len celebrate anniversary dgn candle light dinner,tgk wyg,jln2 kt tmn bunga,n so on..
tp kte berbeza!hehe
walaupon kte celebrate dgn pergi ke bank, bayar bill tepon(yg da kne barred 2).haha..mkn2 kt mcd(walaupon pokai) smbil ber'wifi', terperangkap dlm kete ngn traffic jam, singgah solat dkt wangsa walk n beli jeruk..
tapi hari ni tetap bahagia!
yg plg bahagia....aku dpt surprise!jeng3..haha
..dlm kete time da smpi uma...
hezi: "syg,tutup mate jap"
silah: "nk watpe?"
hezi: "tutup jela..nk kasi surprise.hehe"
....bkk2 je mate jeng3!bunga cekelat ngn teddy bear!hihi..comei!
*thanks a lot sayang!*
SUKE!SUKE!SUKE! =D
(pdhl da nmpk time die beli kt famous amos 2)haha
 nnt nk letak bunga 2 dlm pasu..ok syg!ngee..tp cekelat 2 syg gler nk mkn..
*len kli bg agi ek yang!hahaha*


*sory tau xdpt luangkn mse lme2..mama marah kalo blek mlm..hehe
(syg mkn nyamuk..comei!haha) =P

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Wednesday, 6 October 2010

ANNIVERSARY!!

yahoo!yippie!lalala..
esok 7 0kt 2010 kn?hey kamu!kamu yg tgh bce ni..
esok 7 okt kn?igt x ari ape?hehehehe..
yela ari anniversary kte..yg ke bpe?ntah la..haha
so jom la kte enjoy!ngee..
I LOVE U DARLING!SAYANG!INTAN PAYUNG!JONGKONG EMAS!haha(ape agi ek?)

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Sunday, 3 October 2010

WANITA CANTIK...

hobi aku lately adlh mencuci mata tgk pompuan2 cun kt fb..haha
pelik kn?kalo nk ckp cuci mata tgk laki ensem tape gak..
eh2!korg jgn slh sangka plak!
aku bkn lesbian or bisexual ek!naluri aku cume kt laki sejati je..hikhik
hobi ni kkk aku la yg ajar..
asal tgk kwn2 yg cun je tros tgk picture2 dorg..
abes la sume gmbr ktorg geledah..haha
patu esok2nye cr frens of frens dorg plak..
yela,nk add dorg segan..
xknl sgt..agipon dorg 2 da la lawa,rmai peminat..
ape sgt la nk bandingkn dgn aku ni..huhu
tiap kali bkk fb je,mst ade awek cun br yg aku usha..
dorg ni mmg thp cun abes la smpi frens beribu kot!
geram gak tgk muke dorg yg cute n ayu 2!
mne x rmai laki dok kejar2 dorg..
da la muke cun melecun,body lawa plak 2..
jeles aku!huhu
da abes frens of frens,aku usha artis plak..
kalo artis ni,tatau jela kn cne dorg bergaya..
smpi terpukau sume mata yg memandang..
(aku berckp psl artis bertudung..bkn yg seksi dan seksa yg melihatnye)
pandai bergaye n giler posing dpn camera..
2 la aset dorg yg wat kn laki meleleh je air liur tgk..haha
tp tape la..aku da cukup bersyukur da dgn nikmat yg aku dpt ni..
lawa mne pon kte,tp bkn kte pny pon..pnjm dr Allah je..
so watpe nk bangga2 ade muke cun melecun atau body mantap mcm kerangga..
hakikatnye sume 2 bkn milik kte yg sebenar..=)

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

MERAJOK!!!

merajok ke cik silah oi?
yup!aku sedang merajok!huhu= (
haha klaka la..pdhl mule2 bkn aku yg majok
tp skang, aku plak yg wat muncung 15cm..huuuu
org tua2 ckp kalo majok burok beno rupe..
ah lantak la!nk majok gak!=(

humm senanye majok ni jd kt pompuan je ke?
laki xpnh majok ke?
Reactions:

Monday, 20 September 2010

mencarut..ape faedahnye??

hum senanye da lme gler nk tls entri psl mencarut ni..
tp asek xjd je..haha (malas!)
kali ni sng je..aku copy paste dr website org..janji dpt gak entri bertajuk 'mencarut'..haha
siyes aku ckp!mmg benci gler org yg ske mencarut ni!
ase nk lempang2 je mulut dorg!
lancang gler men sebut bende 2..hoho
xnk menipu la kn..
kdg2 aku pon sebut gak..mcm 'bodoh,bangang,siot'
tp yg ringan2 jela..haha
aku benci gler dgr pkataan 'bab*,pan***,puk****,dan sebagainya'
panas tinge aku mendengarnye!huhu

hum ni antara pendapat org len yg aku amek dr website die:
Reactions:

Sunday, 19 September 2010

main2 di cosmo world bersama 'mereka'


15 Sept 2010 bersamaan raya yg ke-6..
orang sume sebok beraya,kumpul wit raya..
ktorg plak g abeskn wit raya kt cosmo world..
haha pkai wit raya tau!(abes da wit raya aku)
baik x aku?x mntk kt mama sesen pon wit..lalala

Reactions:

Thursday, 9 September 2010

raya ke?humm..

da lme gler x update blog ni kn? bsy sgt..bkn bsy nk beraya..bsy tido je keje.haha zzZZzzz.. hum ari ni da ari khamis,esok jumaat! o'ow!esok la raya ek?btol ke?raya? tp apasal tade pasaan nk raya pon..x excited lgsg dgr pkataan 'selamat hari raya' sblm ni ade la aku excited sket nk rye.. melompat gak la ble org ckp rye nk dkt.. tp la ni..sumpah!lgsg tade pasaan nk raya.huhu semangatku bagai sudah terbang melayang..haha lantak la..esok org g slt raya,aku tido smpi tgh hari.. patu da mandi pakai tracksuit ngn t-shirt je..haha mcm teruk sgt la pulak kn?
Reactions:

Tuesday, 31 August 2010

10 hadiah yg sering dilupakan untuk org tersayang


10 hadiah yg sering dilupakan untuk org tersayang


Ini ialah senarai 10 hadiah yang paling senang dan sesuai diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kasihi ~ ibu, bapa, suami, isteri, saudara-mara, anak dan sebagainya. Contoh di bawah ini lebih menjurus kepada hubungan lelaki-wanita, sila ubahsuai jika ditujukan kepada orang lain. Pilihlah satu atau pun semua.
1. Hadiah Mendengar: Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.
2. Hadiah Tanda Kasih: Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu.
3. Hadiah Sehelai Nota: Ia mungkin ringkas seperti “Sayang Awak” atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.
4. Hadiah Ketawa: Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah, “Saya suka ketawa bersama awak.”
5. Hadiah Puji-Pujian: Sesuatu yang simple seperti “Warna biru memang ngam dengan awak” atau “Sedap masakan awak” mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia

6. Hadiah Bantuan: Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.
7. Hadiah Bersendirian: Adaketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.
8. Hadiah Keceriaan: Cubasedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.
9. Hadiah Riadah: Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang.
10. Hadiah Doa: Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

KASIH SAYANG

 




papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Monday, 30 August 2010

maksud tersirat peribahasa ni..haha


peribahasa senanye bertujuan utk menasihati or menyindir perbuatan seseorang 2 kn?
haa..tp kli ni korg tgk mksud tersirat di sebalik peribahasa ni..
(ntah pape ntah..haha)
org bengong je yg pkir mksud peribahasa mcm kt bwh ni..


AIR YANG DICINCANG X AKAN PUTUS..


UMPAMA TIKUS MEMBAIKI LABU..

CUBIT PEHA KIRI,PEHA KANAN PON TERASA..

BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT..


*diciplak again drpd mushmello.com =P
Reactions:

Sunday, 29 August 2010

mama,nak shopping!

raye da dkt kn?kn?bpe ari agi ek?
alo!xshopping pape agi pon..huhu..
td g window shopping ngn si die kt jj setiawangsa..hehehe
window shopping jela yg mampu.wit tada..haha
eh2.,tp shopping gak la td!shopping kt bazar ramadhan..
kre shopping gak la 2..ko kesah ape?haha
ade cter lawak agi tau td..
peristiwa yg memalukn terjadi agi kpd kami..
maluuu!hee
tp tape la..si die da warning awl2 jgn heboh kt blog..haha
hum..hum..hum..bju kurung thun ni 2 psang..
suke2!ngee..

satu kaler kelabu,satu agi kaler merah..
wah dahsyat!bju raye kaler merah mak nyah gitu!
(yg merah 2 si die yg blikn tau!hihi kegedikan terserlah)
xsaba nk melaram bju raye!patu nk pakai shawl lilit2 kt pale..lalala~
patu da puas melaram,ape agi!upload gmbr raye bnyk2 kt fb,kt blog..haha
wajib kn upload gmbr raye tiap thun?
sume sebok nk show off bju raye yg grand 2..
sume kecoh nk tunjuk bpe bnyk wit raye dpt thun ni..
bese la 2..korg kn gedik!haha..opss silap,aku kan gedik!hehe
esok kn,kkk ajak g shopping ngn kwn2 die kt masjid india..
tp segan la..hihi.
agipon da muak la jln2 kt area masjid india 2..
mne x nye,dlu tiap ari lalu lalang kt situ smpai muke sume penjual2 kt situ aku da cam..haha
berbalik kpd tjuk kte yg sebenarnye..
nk shopping!
mama!jom la kte g shopping!huhu..
da..2 je!lalalalalalala~










Reactions:

Sunday, 22 August 2010

sebab saya sayang awak! =)



awak,video ni utk awak tau!ye,utk awak la..awak sorg je!
saya sayang awak..sayang sgt99 kt awak.
btol!saya xtipu..awak percaya la..
mmg saya xtipu.kalo awak bley tengok isi dlm hati saya ni,awak tengok la..
dlm 2 cume ade name awak sorang je..
sy xtipu!macam mane nk cakap lagi ni?
Reactions:

Friday, 20 August 2010

BULAN NI BULAN RAMADHAN KN?HEHE..

KELEBIHAN BULAN RAMADHAN
Berikut beberapa hadith yang menceritakan fadhilat bulan Ramadhan untuk kita hayati bersama dan mendapat keberkatannya :
1. Dari Abi Hurairah beliau berkata :Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud :
  "Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan."
Hadis riwayath  Bukhari, Muslim& Nasaaei.
2. Dan daripada Abu Hurairah daripada Nabi S.A.W telah bersabda yang bermaksud :
  "Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu."
Hadith riwayat oleh Nasai'e, Ibn Majah dan Baihaqi
3. Dan Abu Hurairah telah berkata :
Reactions:

Wednesday, 18 August 2010

KUATKAN AKU YA ALLAH

Oh Tuhan kuatkan aku
Untuk lalui jalan hidup ini
Yang ku inginkan selalu ada dalam redhaMu
Berikanlah petunjukMu
Agar diriku tak tersesat
Untuk menuju syurga yang telah Kau janjikan
Ampunkan diriku jika
Selama ini hanyalah berbuat dosa
Tak sanggup diriku bila
Di akhir hidupku menanggung siksaMu
Aku hambamu yang lemah, tak sempurna
Berlutut sujud dihadapMu
Ampunkan diriku jika
Selama ini hanyalah berbuat dosa
Tak sanggup diriku bila
Di akhir hidupku menanggung siksaMu
Reactions:

Saturday, 7 August 2010

BUDAK CENGENG!

aku blaja nk jd seorang yg tabah..xgedik,xmanje,xngade2,xmenyusahkn org..tp hakikatnye aku cume seorang budak perempuan yg cengeng..huhu sory =(

Reactions:

Tuesday, 3 August 2010

6 TAHAP MELANGKAH KE CINTA SEJATI

TAHAP SATU-cinta mula berputik
masa : dr detik ptemuan pertame hngga 3 bln
Apa yg kamu rasakn ketika ini mmg indah belaka. mlh hmpr seluruh tubuh akn bgetar tiap kli bertemu si die.hehe..kamu juga sentiase berusaha tampil menarik di hdpnnye,begitu jgk die.
apa perlu wat : kamu perlu bijak sesuaikn diri utk mengikut rentak percintaan kamu. sentiase berfikiran terbuka dan jgn sesekali terlalu mudah mengikat janji. ingat!byk agi yg perlu kamu terokai tentang dirinye..
jgn lupa : walaupon kamu asyik dibuai perasaan ini,tetapi kamu perlu luangkn sedikit masa utk merenung kembali apakah tujuan percintaan ini?apakah benar keasyikan yg kamu rasa ini cinta yg benar2 kamu cr selama ini?

TAHAP DUA-semakin mesra
Reactions:

Monday, 2 August 2010

lastly for today..

da byk da sy post arini..da byk gak sy copy paste karya org len..haha(peduli hape)..
so otak pon mst la da pnt..punggung pon da pns..bye-bye la jawabnye!jumpe agi!wink~ ;-)
Reactions:

Malunyeee...hikhik =D

humm nk dijadikn cter,beberape ari lepas,kami(silahezi) kua la jln2..senanye tujuan kami nk pegi celcom center..tp da terlmbt sbb celcom center ttop kul 12.30..tme kami smpi 2 da pkul 12.40..ala lmbt 10 mnt je..bengong tol la!huhu..so xjd la byr bil yg 'melambung' 2..sy(silah) nk g kl..beli kain utk wat bju kurung raye ni..so die(hezi) pon drive la menuju ke kl..smpi je kt chow kit,jln jam gler!xgerak lgsg..owh tdk!xkn la nk trap dlm traffic jam 2 berjam2 kot?die xmo anta sy sbb yela kn da jam gler..stress la die..huhu..sy plak pny la majok,wat mke sbb die xmo anta =(..tp nk wat cne, sy ikot jela ckp die(xnk jd gf derhake..huahua)pdhl muncung da pnjg gler..majok!
ktorg pon u-turn la..sy igtkn die xmo anta sy g kl,dlm mse yg sme still majok..haha.tp tetibe die belok kiri.."aik?kte nk g mne ni?"..upe-upenye
Reactions:

Thursday, 15 July 2010

cinta sejati saya =)

Dear Nur Asilah, dari hasil test cintamu, cintamu termasuk dalam kategori: CINTA SEPENUH HATI. Berikut ini analisanya:
Cinta anda pada pasangan tak perlu dipertanyakan lagi. Bukanlah sesuatu yang penting kalau si dia tak sempurna di mata anda. Meski ia kehilangan pekerjaannya, anda tak akan beranjak dari sisinya. Bahkan anda selalu siap untuk terus mendampinginya pada saat terburuk sekalipun. Sebab anda percaya bahwa cinta anda berdua mampu untuk mengatasi berbagai rintangan yang ada. Anda membiarkan kisah kasih terjalin kian erat, tanpa terlihat terlalu memaksa. Sikap anda yang satu itu akan menjadikan api cinta anda berdua terus menyala. Ditambah dengan rasa sayang yang begitu besar, membuat anda dan si dia sulit untuk dipisahkan.
Saran dari para ahli: -
웃 : Tak peduli apa kata orang, selama anda merasa bahagia dengan si dia,
웃 : yang lain tak jadi perkara. Anda sudah cukup puas dengan apa yang ada.
웃 : 'Kenyataan bahwa anda tak perlu bertanya pada orang lain tentang
웃 : hubungan tersebut menandakan bahwa hati anda memang sudah mantap,'
웃 : kata Nancy Rosenbach, PhD, psikolog klinis dari New York.
웃 : Anda sama sekali tak terpancing untuk menetapkan berbagai standar,
웃 : demi mencapai bentuk hubungan yang ideal.
웃 : Tak perlu untuk memaksakan keadaan,
웃 : anda lebih senang untuk membiarkan kisah kasih anda berdua
웃 : berjalan apa adanya.
웃 : Tak ada ambisi dalam diri anda untuk membuatnya lebih baik.
웃 : Buat anda, yang paling penting adalah percaya pada perasaan
웃 : dan hati sendiri.
웃 : Jelang saja kehidupan penuh cinta milik anda bersamanya!
Reactions:

Wednesday, 14 July 2010

business kecil-kecilan =)

Salam semua..sy skang da bjinak-jinak ngn business kecil2an..sje je drpd dok uma goyang kaki..kalo ade aktiviti camni sng sket..income pon ade.xpyh nk hrp wit mama n papa..btol x?hehe..kamu2 yg ske sgt pkai selendang lilit2 kt kepala 2 meh la try shopping kt blog sy..murah2 je tau!tade cekik darah pny..hehe..
sudi2 la visit my blog : http://www.shawlurlove.blogspot.com =)

Reactions:

Sunday, 4 July 2010

birthday u..=)









Reactions:

Monday, 28 June 2010





MENJAMU SELERA DI AYAM PENYET..XD

Reactions:

Wednesday, 23 June 2010

Owl City - Vanilla Twilight Lyrics

The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere
‘Cause I’ll doze off safe and soundly
But I’ll miss your arms around me
I’d send a postcard to you dear
‘Cause I wish you were here

I’ll watch the night turn light blue
But it’s not the same without you
Because it takes two to whisper quietly
The silence isn’t so bad
Till I look at my hands and feel sad
‘Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I’ll find repose in new ways
Though I haven’t slept in two days
‘Cause cold nostalgia chills me to the bone
But drenched in vanilla twilight
I’ll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because when I think of you
I don’t feel so alone

I don’t feel so alone
I don’t feel so alone

As many times as I blink
I’ll think of you tonight
I’ll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I’ll taste the sky and feel alive again
And I’ll forget the world that I knew
But I swear I won’t forget you
Oh, if my voice could reach back through the past
I’d whisper in your ear,
Oh darling I wish you were here

Reactions:

Monday, 21 June 2010

HIDUP INI MEMBOSANKAN!

Ari demi ari aku ase idop semakin mbosankn..tiap ari kne lalui bnde yg sme..tension!npe la kne lalui perkare yg sme brulang kli?cam robot plak..bgun pg,mndi,siap2 patu tros g keje..kt tmpt keje tension..kne mara ngn bos,kne tengking,kne maki hamun..patu blek uma,mkn,bersihkn bdn,tido..esok celik mte agi,ulang blek bnde yg sme..dtg keje,kne mara agi..tension!serabut pale otak aku!sungguh menjengkelkn..sabtu n ahad bg org lain adalah ari yg plg me'relax'kn n ari utk org bsuke ria ngn family ataupon kekasih..tp aku..kne keje,bsusah payah g keje.dtg keje utk men'tension'kn diri je..every day kne wat ot..jeles sgt99 tgk org len beseronok ngn fmily n bf dorg tme weekends..huhu..aku x..da la tpkse berjauhan ngn bf,sabtu n ahad,tme die cuti plak aku kne keje..huhu..so sad!=( sory sayang..humm keje ngn org len sgt men'tension'kn.mcm tade 'life' lgsg!da la bos plih kasih!x adil!huhu..senget punye bos!
Reactions:

Thursday, 17 June 2010





bosan la!jom ketawa sme2 nak? =D

PERASAAN PAKCIK JER!!!!!!!

Salah sebuah sekolah menengah dari Kemaman membuat rombongan sambil belajar ke Putrajaya. Di dalam perjalanan tersebut berlakulah satu insiden apabila salah seorang dari murid-murid yang mengikuti rombongan itu terasa terlalu sakit perut hendak buang air besar. Mahu tidak mahu terpaksalah murid tadi memberi tahu pemandu bas tersebut supaya berhenti agar dapat dia melepaskan hajatnya itu..

“Pak Cik boleh tolong berhenti tak kerana saya tak tahan nak buang air besar ni... “ pinta murid itu terketar-ketar sambil menggosok-gosok perutnya. Nak buang air besar.....?
Hishhh!!! perasaan awak sahaja tu!! sahut pemandu itu selamba. Sebenarnya pemandu tu malas nak berhenti dan memang sudah menjadi tabiat dia susah untuk bersimpati pada orang lain.
“Betul Pak Cik..., saya memang betul-betul sakit perut ni” rayu murid itu.Tak ada apa-apanya, itu semua hanyalah perasaan awak sahaja, percayalah kata Pak Cik balas pemandu itu tersengeh-sengeh lantas menepuk-nepuk bahu murid itu. Tolonglah Pak Cik..... rayu murid itu terus.

Beginilah..., awak duduklah belakang kerusi Pak Cik ni sebentar dan nanti awak tidak akan terasa lagi hendak buang air tu.....Dengan muka yang berkerut-kerut terpaksalah murid itu menurut kata pemandu tadi.

Pemandu itu pun meneruskan perjalanan. Dalam lima minit kemudian pemandu tadi tiba-tiba terhidu sesuatu yang tidak menyenangkan. Makin lama semakin kuat baunya. Lantas pemandu tadi berpaling ke belakang dan bertanya murid tadi. Eh..., awak berak ke? Busuknya...???" Murid itu pula dengan selamba menjawab. Hisshhh..., Mana ada. Itu perasaan Pak Cik saja.., saya tak bau apa-apa pun....!!!""


TELUR REBUS

Aku ada cerita ni... lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahajasebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.

Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu denganmeninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba jekat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka,Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku puntahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya.

Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh legarasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satudas lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalahmacam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprisedia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu...

PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terusmelopong... ALAMAK!!!

Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos akudengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku punjawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!'.:habih :.


Reactions:

Tuesday, 8 June 2010

nk tenok cter ni!xsaba..sape da tenok??best x?best x?hehe..
syg,nnt kte tenok tau!ngee :-)
Reactions:

Tuesday, 1 June 2010

BLAJA WAT BLOG...LALALA

hari ni aku bngun pg2,bkn sbb nk g keje..ari ni cuti..mak ngn kkk aku ajk shppng..tp xmo ikot. =P
aku bgun bkn tros kmas uma..ngn muke br bngun tido,aiq liuq basi meleleh kt bibir,aku tros bkk tv..tgk rancangan ewah2!abes je cter 2,br aku tingat nk update blog aku yg br aku wat smlm..ntah ape la jdnye blog aku ni..mcm tin kosong je.huhu..mklumlah bdk bute IT yg tatau psl blog2 sume ni tp ade ati gak nk wat..sje nk show off blog kte mcm yg korg korg sume wat..jeles tau bce blog org len!kte pon nk..hoho..first2 bkk mmg terase diri ini bengong..tatau nk tkn yg mne stu..mcm katak bwh tempurung..hoho.korg tgk blog aku mst korg nk tegelak kn?sbb xbesh cam blog korg..kn?kn?tape la.aku kn br blaja..nk gelak,gelak la..
hum..skang ni aku dlm proses nk menyiasat mcm mne nk bg blog ni tmbh menarik..so tade pape da nk tulis..tatau nk ckp pe..len kali aku tulis agi ek ksh idop aku yg bengong ni.k2 chow dlu peah,joyah!sudi2 la bkwn ngn aku ek!SALAM..

Dia yg ku sayang :
*JANGAN BERCAKAP BUROK TENTANG DIE!SBB DIE ADALAH SEBAHAGIAN DR SY..=)
Reactions:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...