Saturday, 31 December 2011

KALAU JODOH TAK KEMANA PART 5

TANDA-TANDA ANDA MATANG DALAM BERCINTA

usia percintaan yang lama membuatkan kita semakin matang dan berdikari dalam bercinta
semakin hari semakin mampu memendam perasaan seorang diri tanpa perlu meluahkan kepada pasangan
dan semakin hari semakin mampu melakukan setiap pekerjaan sendiri
tanpa mengharap pertolongan dari pasangan..
bukan nak cakap semakin hari semakin bosan atau hambar, tapi makin hari makin..........
hummm makin matang la senang cerita! korang paham kan maksud aku?haha
tak semestinya bila kita jadi matang dan berdikari hubungan cinta kita menjadi hambar dan renggang
kadang kala dengan tidak mengharapkan apa-apa dari pasangan membuatkan kita kuat dan tidak cengeng!
contoh la, korang dok sebuk tiap saat,tiap jam, dan tiap hari hantar dan tunggu mesej dari si dia.
sedangkan si dia nak balas mesej korang pon lembab macam siput tenuk. kan buat sakit hati diri sendiri je
tapi kalau korang ada sikap matang dalam bercinta,
comfirm korang tak akan rasa sakit hati bila si dia lambat balas mesej atau tak balas langsung..
sebabnya, korang dah pupuk hati korang supaya tidak terlalu bergantung pada pasangan..
memang normal bagi setiap orang yang bercinta mesti tak boleh berenggang dengan pasangan
tapi makin lama usia percintaan tu,korang akan mula untuk tidak terlalu bergantung pada kekasih.
atau boleh dikatakan tidak terlalu berharap pada si dia.
maksud aku bukan korang kena lupakan terus si dia atau tidak berharap langsung dalam perhubungan,
tapi belajar untuk tidak berlebih-lebihan dalam bercinta..
actually banyak hikmahnya jika kita matang dan berdikari dalam percintaan. dan salah satu hikmahnya, mengurangkan maksiat. (tak nak cakap mengelak maksiat sebab manusia bukan maksum yang tak lepas dari melakukan maksiat)


Reactions:

Tuesday, 27 December 2011

PESANAN MAUT DARI BAKAL BAPA MERTUA

Kebelakang bakal menantu hantu,
Kau jangan ingat aku benarkan kau couple dengan anak dara aku,kau boleh buat suka hati dengan dia. Kalau kau nak kahwin dengan anak aku kau mesti ikut segala peraturan yang dah aku tetapkan. Kau nakal sikit aku jentik bibird kau! paham?! Jangan nak pandai-pandai tebuk tin lepas tu biar masuk angin. Aku tebuk pusat kau nanti! (bintang kecik) Ini amaran tegas dari aku sebagai bapak yang macho. 
Kat bawah ni peraturan-peraturan yang mesti kau ikut.Hilang satu peraturan,hilang jugak satu anggota tubuh kau! (bintang kecik) ada bran??
Reactions:

PERMUSUHAN SYAITAN TERHADAP MANUSIA

Sebenarnya tujuan syaitan yang sebenar adalah bagi menyesatkan umat manusia.
medan peperangan antara manusia dengan syaitan adalah dibumi.di mana tempat kita tinggal sekarang.
antara kaedah utama yang syaitan terapkan ialah menghiaskan maksiat sebagai perkara baik, perkara yang buruk menjadi elok dan sebagainya.
syaitan tidak akan menunggu lama untuk berperang dengan manusia, bahkan seawal lahirnya seorang bayi lagi ia sudah menyerang.
tidak ada perdamaian walaupun sedikit masa.
kemungkinan itulah antara sebab bayi menangis.wallahua'lam ;

"Tidak ada bayi yang dilahirkan melainkan syaitan menusuknya lalu ia menjerit dan meraung kecuali Isa anak Maryam dan ibunya." (Riwayat Muslim)

oleh sebab itu,kita dikehandaki mengazankan bayi yang baru lahir di telinganya
sebagai satu langkah awal melindungi bayi tersebut dari godaan dan hasutan syaitan.
para bapa,azankan la anak anda sebaik saja dia lahir 


eh muka macam anak buah aku pulok..haha
Reactions:

Monday, 26 December 2011

PERMAINAN VIDEO YANG MENGHINA ISLAM

isu ni dah lama sebenarnya digembar-gemburkan..tapi mungkin masih ramai yang tak tahu mengenainya.

memandangkan aku ni pon jenis yang kuat main games dan adik-beradik aku yang lain pon jenis yang addicted gila-gila dengan games,so rasanya tak salah aku nak share entri ni..rasa bertanggungjawab pulak nak sebarkan sedikit ilmu yang aku tahu..walaupun sikit tapi ia mampu mengubah keadaan :)
jemput baca entri yang aku ambil dari cik abang ni  ye! hafizstory


Salam sejahtera kepada semua readers serta bloggers-bloggers sekalian.Seperti yang sedia maklum,manusia sekarang semakin tidak menghiraukan adab-adab serta sifat ‘respect’ mereka terhadap segala benda.Dan yang paling saya tekankan dalam entry ini adalah hilangnya sifat respect terhadap agama..

Tidaklah saya bermaksud untuk mengutuk dan mengecam terhadap penganut agama lain,maaf,ini bukannya ditujukan kepada anda..Tetapi kepada sesetengah daripada anda yang tiada sifat menghormati serta mengekalkan keharmonian sesama agama..Kita hidup di muka bumi nie banyak agama..So apa salahnya kita respect satu sama lain,supaya perbalahan serta pertengkaran tentang agama dapat dihindari..
Disini saya ingin berkongsi kepada anda semua mengenai beberapa permainan yangMUNGKIN TAK SENGAJAatauSENGAJAmenghina agama Islam…
Reactions:

Sunday, 25 December 2011

BAJU PENGANTIN UNIK

kad kahwin dah..pelamin dah..tempat honeymoon pon dah..
baju pengantin je belum kan?
hummm sikit hari lagi dah boleh jadi blog pakej perkahwinan dah ni..
lepas tu boleh panggil saya 'cik perunding perkahwinan'..haha joke
*jangan la pasni ada pulok yang datang cari aku suruh handle majlis perkawinan korang..
kalau nak majlis kahwin tu hancus,silalah cari aku..ahaks
ok mari-mari cuci mata! :D

merak bride..unik kan?
kalau ada yang nak buat tema dalam taman tu boleh la guna idea merepek ni.ahaks
Reactions:

Friday, 23 December 2011

BILA BOSAN..INILAH HASILNYA :)

sejak dah jadi budak celik it ni kemain lagi asyik nak mengedit header je..
kalau boleh tiap hari aku nak tukar header blog.
bagi korang pening sikit sampai muntah tengok header aku bertukar-tukar..haha
*buat header untuk blog sendiri memang la rajin kan..
orang lain suruh buatkan berat betul tangan ni..
nak siapkan, makan masa gila..lembab macam siput..haha
sorry kepada yang terasa tu..harap bersabar ye..
saya akan buatkan yang terbaik dan tercantik untuk awak..
insyaAllah...cehhh *cakap je lebih!

ni header favourite suatu ketika dahulu..lama jugak pakai.sampai nak muntah readers tengok


header before this..


zaman gajah..tak reti buat header transparent lagi..mari gelak!

ni pun zaman gajah..copy paste je reti..kahkah 



ok buruk..sila gelak!




header untuk blog shawl aku..simple je kan? 

the latest one..hee :)


banyak lagi header pernah aku buat..tapi tak mungkin la nak publish semua kan?
dah la header busuk..kalau lawa tak apa jugak ek..
p/s: kalau tetiba ada yang nak aku cemarkan blog korang dengan masterpiece aku yang busuk ni,silalah comment ye.heee *nak jugak tu promote..cehh!

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Saturday, 17 December 2011

CINTA DAN SOLAT

Tak sah bercinta tanpa air mata.hati tak terasa kalau tak ada perasaan cinta.
that's why bila kekasih kita berada jauh daripada kita
atau menjaukan diri,kita mesti rasa sangat sedih kan?
tak kisahlah sama ada rindu ataupun sakit hati sebab kekasih berada jauh.
jarang sangat ada orang yang bercinta tapi tak pernah merana
sebab tu lah orang yang bercinta dikatakan jiwang sebab perasaannya sentiasa tersentuh

ada jugak orang yang tak bercinta tetapi merana
merana sebab masih belum berjumpa dengan orang yang ingin mencintainya
diri mahu dicintai tapi belum ada yang sudi ataupun tak sesuai dengan kehendak
hidup terasa hambar tanpa cinta
masalah dalam percintaan membuatkan kita kadang kala tersasar dari landasan..(cehhh ayat)
tetapi sebelum meraih cinta insan yang lain,haruslah meraih cinta Pencipta kita dulu
setiap msalah ada jalan penyelesaiannya.
termasuklah masalah cinta
macam mana ye nak mengubat hati yang lara akibat cinta?

Islam agama yang syumul atau sempurna.
Allah menciptakan pelbagai penawar kepada penyakit dan derita yang ditanggung oleh hamba-Nya.
melalui al-quran dan sunah,kita diajar pelbagai jenis solat yang mapu mengubat duka dan resah
orang Islam mengetahui solat adalah amalan penting yang menghubungkan kita dengan Allah
segala kehendak,keinginan,doa dan bimbingan boleh dipohon melalui solat.
sebab tu lah Allah menciptakan pelbagai jenis solat supaya kita tidak jemu memohon
dan mengharap kebaikan,kerahmatan,kejayaan dan keampunan daripada-Nya.
Reactions:

Monday, 12 December 2011

KALAU JODOH TAK KEMANA PART 4

CEMBURU TANDA SAYANG



Cemburu seringkali menghiasi perkawinan. Andaikan perkawinan tanpa cemburu rasanya lauk sayur tanpa perasa. Dengan kata lain cemburu adalah perisa perkawinan. Namun bila kecemburuan itu tidak terkawal, maka perkara itu akan menjadi masalah bagi suami atau isteri. Kerana, suami atau isteri bila cemburu terus akan membuatnya kelihatan jengkel.
Mereka selalu dihantui oleh perasaan takut, gelisah, bahkan boleh membuatkannya stress. Bila hal ini terjadi, maka kehidupan dalam perkawinan tidak akan tenteram dan bahagia. Kehidupan suami isteri akan tidak harmoni apabila salah satu pihak atau kedua-duanya  saling tidak percaya, tidak mengerti dan memahami,  saling tidak menghargai, dan saling tidak menerima.
Oleh kerana itu, penting bagi suami atau isteri untuk saling memahami pekerjaan atau tugasan masing-masing. Kerana ada kerja yang memerlukan kita  selalu berhubungan dengan banyak orang. Misalnya seorang PR (public relations) akan dituntut untuk berhubungan dengan semua orang. Dia harus melayani dan menerima tetamu syarikat dengan baik
Reactions:

KALAU JODOH TAK KEMANA PART 3

10 RESEPI RAHSIA CINTA




1. Kekuatan berfikir
Cinta bermula dari fikiran kita. Berfikir tentang pasangan ideal yang ingin kamu kenali akan membantu kamu mengenali dia, ketika kamu akhirnya bertemu dengan orang yang tepat tersebut.

2. Kekuatan untuk menghormati
Kamu tidak mampu mencintai seseorang atau apa sahaja kalau kamu tidak menghormati mereka.
Orang pertama yang patut kamu hormati ialah dirimu sendiri. Untuk mulai menghormati diri sendiri, kita patut bertanya pada diri sendiri “apa yang aku hormati dalam diriku?”.
Untuk mendapat perasaan hormat dari orang lain, bahkan dari orang yang kamu tidak suka, kita patut bertanya pada diri sendiri.”apa
yang aku hormati dalam diri mereka?”.


Reactions:

KALAU JODOH TAK KEMANA PART 2

Kahwin Awal? Apa Masalahnya??

kahwin muda
Kahwin awal bukan satu masalah. Mari lihat persoalan-persoalan yang selalu menerjah di kepala anak-anak muda yang fitrahnya terhalang atas sebab-sebab tertentu.
Reactions:

KALAU JODOH TAK KEMANA PART 1

TANDA DIA BENAR-BENAR UNTUK KITA



1. Gunakan Seluruh Pancaindera
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang Maha Esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahu Si Dia memang ditakdirkan untuk kita?
Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya.
Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama.


Reactions:

Saturday, 3 December 2011

KENAPA ALAM MISTIK SERING DIKAITKAN DENGAN ISLAM? PART 2

nak cerita pasal alam mistik ni sampai minggu depan pon tak habis rasanya
that's why aku terpaksa separatekan entry ni kepada dua part
kang korang menyampah pulak baca entri yang cecah tanah..haha
ok berbalik kepada persoalan aku dalam entri yang sebelum ni
kenapa 'benda tu' sering mengganggu orang yang kurang beramal dengan agama?
terutamanya perempuan yang lemah..
kenapa ek?kenapa tak kacau orang alim berserban?
humm memang ada segelintir alim ulama' boleh melihat makhluk halus
tapi adakah makhluk-makhluk halus yang berdepan dengan mereka
berani mengganggu mereka?lagi takut adalah kan?
sebabnya alim ulama' sangat berpegang kepada ajaran Al-quran
dan mereka lebih takutkan Allah berbanding takutkan makhluk halus
'benda tu' takut dan gerun bila berhadapan dengan orang yang takutkan Allah
tapi malangnya orang melayu zaman sekarang terbalik pulak
lebih takutkan hantu berbanding takutkan Allah

Reactions:

Sunday, 27 November 2011

KENAPA ALAM MISTIK SERING DIKAITKAN DENGAN ISLAM?

jam menunjukkan tepat pukul 12 pagi waktu itu..
jeng..jeng..jeng..
(bajet seram la buat intro macam ni?cehh!)
aku dan dua orang teman rapatku baru sahaja selesai bermain bola di padang
what?perempuan main bola??
weyh!aku serius!salah ke kitorang main bola?at least dapat sihatkan badan
the purpose why we use to play football late at night cause
there's no annoying boys those use field at that time and paling penting aman!hehe
ok aku bukan nak buat cerita seram bahawa ada hantu bermain bola bersama kami
tidak sama sekali!kitorang langsung tak rasa seram waktu main kat padang tu
kecuali rasa seram takut kena sound dengan guard sebab main dekat padang tengah malam buta.haha

Assalamualaikum..makcik datang ni nak jual karipap..anak nak beli? 

sampai sahaja di bilik,kitorang rasa malas sangat nak mandi
lagipun jam tepat pukul 12 pagi
rasa seram sejuk pulak nak mandi time tu
then tiba-tiba terbuka cerita pasal gym 'keras' dekat tingkat 8 mahallah kitorang
gym tu memang agak keras sebab berada agak hujung dari level 8
ahh senang cerita bukan gym tu je yang keras..
satu bangunan mahallah kitorang tu seram kot!
ok bukan kot..its real!
sejarah bangunan tu pada mulanya dihuni oleh mahasiswa.
tetapi disebabkan ada kes mahasiswi tergedik-gedik dengan mahasiswa dari mahallah sebelah
so terpaksa tukar dengan mahallah lelaki dari bangunan lain
kira switch la mahallah laki jadi perempuan punya and mahallah perempuan jadi lelaki punya

Reactions:

Friday, 25 November 2011

ADA HATI NAK MASUK CONTEST..CEHH!

do vote me guys!really appreciate it 
terima kacih :D
this link :


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Sunday, 20 November 2011

10 KES PEMBUANGAN BAYI PALING BENGONG!

sejak ada anak buah ni,hidup family aku semakin berseri-seri..
tengah tak ada mood pon boleh jadi happy bila tengok si kecik Muhamad Irfan.
macam-macam karenah dia.hee
siapa yang tak suka baby kan?
orang tak normal je yang tak suka dapat baby
ok!cakap pasal orang tak normal yang tak suka baby...
diorang ni la perosak bangsa!
korang tau kan siapa mereka yang aku maksudkan?
iskkk3..dosa berzina pon belum terampun,dah buat dosa lain.
buang janin sendiri.bunuh satu nyawa yang sepatutnya layak melihat dunia..kejam!
bagi aku la baby comel tu!pergi buang buat apa bengong?
ramai yang berkahwin nak sangat anak
korang senang-senang buang macam buang lampin pakai buang je
yang tengah baca ni mesti tengah geram lettew kan?haha


“Barangsiapa di antara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika tidak mampu, hendaklah dengan lisannya (mulutnya). Jika tidak mampu, hendaklah dengan hatinya (iaitu membenci kemungkaran yang berlaku) dan itulah selemah-lemah iman”  (Hadis riwayat Muslim).


kalau tak rasa apa-apa tengok gambar-gambar ni..hmmm something wrong some where
jom tengok kes-kes buang bayi yang paling kejam pernah terjadi di negara kita ni..
bukan niat untuk mengaibkan mana-mana pihak,tapi untuk pedoman kita semua
Reactions:

PERKARA YANG ALLAH BENCI TERHADAP WANITA

 Kepada wanita yang tidak menutup aurat Allah berfirman," Hiduplah dengan apa yang kau suka"
namun ingatlah!


1.Allah melaknati wanita yang sengaja mendedahkan auratnya kepada lelaki yang bukan muhrim.

2. Perempuan yang memakai kain yang tipis/jarang untuk menarik perhatian lelaki bukan muhrim atau memakai segala yang mendatangkan kegairahan kepada orang lain maka dia tidak akan mencium bau syurga.

3.Wanita yang jahat lebih buruk dari 1000 orang lelaki yang jahat.

4.Pengorbanan seorang wanita amat dihargai oleh Allah & rasulnya. Cuma kita kurang mengetahui kelebihan yang dikurniakan kepada kita semua. Sehinggakan hari ini manusia Islam mencari sesuatu selain dari agama karena merasa pengorbanan mereka tidak dihargai.Dan mereka turut melaungkan persamaan hak seperti di barat. Ini semua bukanlah salah mereka...tetapi kitalah yang bersalah karena kita lupa bahawa kita ini umat yang dianugerahkan dengan tugas kenabian. Memberi harapan & bimbingan kepada manusia...


WANITA yang DIMURKAI OLEH ALLAH :

Reactions:

Saturday, 12 November 2011

JANGAN CARI YANG SOLEHAH,JADILAH YANG SOLEH DAHULU

"Aku nak bakal isteri aku nanti perempuan yang baik-baik je..yang tak ditebuk tupai lagi..solehah..taat perintah suami..pandai masak..yg sopan santun..hormat orang tua..blablabla..."  Ini la selalunya dialog kaum lelaki yang semua orang sedia maklum..
Korang kaum laki mesti ada pemikiran macam ni kan?kan? Normal la tu.. Nak yang baik je... tapi diri sendiri tu belum baik lagi..nak orang perempuan sentiasa berubah ke arah kebaikan.. tapi korang sendiri tak pernah cuba memantapkan diri masing-masing dengan ilmu agama...
Ada yang lagi teruk..nak kahwin pilih yang dara je,tapi dia sendiri tebuk tak nak pulak bertanggungjawab.dah tebuk tin biarkan masuk angin.haha macam tu la kot perumpamaannya.

Sedangkan lelaki seharusnya mempunyai ilmu agama yang lebih dari isteri kerana lelaki lah yang akan menjadi ketua keluarga dan membimbing seluruh keluarganya.. jika ketua keluarga tak mempunyai ilmu yg cukup bagaimana mahu memimpin keluarga yang soleh, sakinah, dan barakah??


Reactions:

Tuesday, 1 November 2011

ISTERI SEKSI..SUAMI BAHAGIA?

isteri aku hot weyh!kau ada?
dunia sekarang dah semakin parah
isu gejala sosial tak payah cakap,macam dah jadi trend je
pergi mana-mana mesti akan nampak remaja berso-sial
yang pakai pakaian menjolok biji mata la..macam-macam lagi la
eh lupa!bukan remaja je yang sebuk tayang body
bukan anak dara je yang sebuk jolok mata kaum lelaki yang memang dah sedia maklum gatei
yang dah tak dara pun nak jugak tayang body
maksud aku yang dah bergelar isteri..
remaja yang dah tak dara tu tak payah cakap
comfirm-comfirm memang seksi!
kalau tak macam mana boleh jadi tak dara sebelum nikah kan?
opssss sory kalau ada yang terasa

Reactions:

15 PELAMIN UNIK

sekarang ni musim orang da gatei nak kawen
ramai sangat pasangan yang tengah merancang
atau tengah menunggu detik-detik untuk menjadi raja sehari
so untuk pasangan yang masih lagi blur-blur ayam nak design pelamin yang macam mana,
ni haaa cuci mata korang tengok pelamin-pelamin unik ni..
mesti terus bergolek-golek idea masuk dalam kepala korang
aku tau korang suka benda yang unik je
yang simple-simple and busuk-busuk korang tak layan kan?cehhh
Reactions:

Monday, 31 October 2011

CANTIK DAN HANDSOME..ASET,ANUGERAH ATAU UJIAN??

semua orang nak nampak cantik kan?
memang lah..
ada ke yang memang sengaja nak nampak sakai dan busuk depan orang lain?
ok fine..ada!orang gila..
tapi ada juga orang gila jadi gila sebab dia terlalu taksub dengan kecantikan
aku pernah tengok orang gila pakai make up tebal gila!
memang macam orang gila..
*ok stop!banyak sangat perkataan GILA sampai naik gila baca*
manusia sekarang terlalu kejar kecantikan sampai sanggup perabih duit beribu-ribu untuk nampak cantik
buat pembedahan plastik la,suntik ini la itu la..
tak kisah berkorban macam-macam untuk nampak cantik di mata manusia
tapi di mata Allah s.w.t?

Reactions:

KENALI PASANGAN HIDUP ANDA

setiap pasangan yang bercinta pasti menginginkan hubungan tersebut berakhir dengan sebuah perkahwinan.
perkahwinan yang diimpikan pula pastilah sebuah perkahwinan yang diberkati dan bahagia sepanjang hayat
namun adakah kita sudah benar-benar bersedia untuk melangkah ke alam rumah tangga?
adakah kita sudah benar-benar mengenali pasangan sehidup semati kita?
mengenali diri pasangan bukanlah suatu perkara yang boleh dipandang remeh
jika tersilap langkah,maka perpisahan yang akan berlaku di hujung jalan
untuk mengenali mereka,persoalan di bawah hendaklah diambil kira
Reactions:

PEREMPUAN YANG BAIK MARUAHNYA

Wanita adalah hiasan dunia. Hiasan dunia yang paling cantik adalah wanita yang SOLEHAH dan baik MARUAHNYA. Mari kita tambah sedikit ilmu untuk dijadikan sebagai panduan kepada yang bergelar isteri dan akan bergelar isteri kelak.

1. Baik perangainya terhadap suaminya, anak-anaknya, ibu-bapanya, rakan-rakannya, jiran-tertangganya dan masyarakatnya. Iaitu:

Reactions:

Sunday, 30 October 2011

FESYEN TUDUNG MENYERUPAI KAUM KAFIR??

arus kemodenan dunia sekarang mendesak kita untuk ikut peredaran zaman
terutamanya dalam berfesyen
kalau tak ikut fesyen terkini orang akan cakap kita kolot pulak kan?
"orang kampung betul la kau ni jah!kehulur kehilir pakai baju kurung,tudung bawal je"
tak pun orang akan cakap kita ni tak reti berfesyen.tak up-to-date la katakan..cehhh
ok sekarang aku nak cakap pasal tudung and shawl
korang sendiri pun mesti perasan kan terlalu banyak fesyen-fesyen bertudung yang wujud sekarang?
perghhhh kalau boleh semua korang nak try
lepas tu sebuk la search dekat youtube tutorial fesyen shawl terbaru
da berjaya ikut tutorial tu,then apa lagi!ambil kamera and snap!
"yeah ktew da retiew wat fesyewn loose shawl la!sukenyew!"
da gedik!sepak laju-laju kang
tapi tengah dok sebuk berfesyen dengan shawl tu ada plak yang cakap dosa pakai macam tu
ikut fesyen biarawati la pulak..
seolah-olah menyerupai sesuatu kaum..aik yeke?
aduh kesiah si peah tadi..baru nak seronok bergaya tapi dah dilarang pakai macam tu pulak
Reactions:

AKU DI TAG..YEAH!

ha'aloh kecoh betul minah ni..
baru kena tag sekali riuh sekampung
alaa biasa la..blogger mentah
mana pernah kena tag..tak ada orang sudi nak tag aku pon sebelum ni
sebab tu yang terkesima sekejap bila kena tag.haha
btw,thanks FARAA si manis ;)

ni entri khas untuk balas entri awak tu
ok let the game begins!
Reactions:

Saturday, 29 October 2011

RUMAH BANGLO PALING UNIK

disebabkan aku pelajar jurusan arkitek,
so minat terhadap bangunan and rumah tu mesti ada
aku suka benda yang pelik-pelik and lain dari yang lain
aku tau korang pon suka sangat benda yang pelik and unik kan?
buktinya,entri aku pasal KAD KAWEN UNIK
berbelas reader yang akan baca SETIAP HARI
so entri kali ni aku nak bawa korang cuci mata tengok banglo unik pulak
mana tau ada yang korang berkenan
nanti aku da berjaya jadi arkitek,korang boleh suruh aku design untuk korang..cehhh haha

Reactions:

Thursday, 27 October 2011

MANUSIA ZAMAN SEKARANG MEMANG SUKA SEKS KAN?

haaaaa terbeliak mata korang tengok entri hot aku tu?
suka la tu kan?
ni berani mati punya entri maaa..
aku xpernah tulis tajuk entri hot sangat macam ni..haha
orang zaman sekarang xlekang dari cerita seks..
sebab semua asyik nak bercakap pasal seks je..
sampai online pon nk search pasal tu jugak..
aduh..parah la korang ni..
apa yang syok sangat pasal tu?
Reactions:

Wednesday, 26 October 2011

LELAKI DAN WANITA.SIAPA PERLU SIAPA?


Wanita tidak semestinya memerlukan lelaki, tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan, cinta itu anugerah. Mengapa wanita memerlukan lelaki di dalam hidupnya? Untuk beberapa waktu dahulu, ia begitu memukul-mukul kepala. Ya, apa perlu seorang wanita yang bebas mempertaruhkan sebahagian besar hidupnya kepada tangan seorang lelaki? Bukankah lebih hebat jalan dihujung minggu bersama kawan rapat, berkenyit-kenyitan mata kepada lelaki kacak yang saling tidak putus dan tidak lokek senyum tanda salam perkenalan.
Reactions:

AIR MATA SEORANG LELAKI


Air mata seorang lelaki,
Andai mengalir kerana kecewa dengan cinta wanita,
Maka hilanglah sifat pemimpinnya.
Air mata seorang lelaki,
Andai mengalir kerana kecewa dengan dunia,
Maka hilanglah sifat redhanya.
Reactions:

Wednesday, 19 October 2011

ISU PENGHARAMAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS DI MALAYSIA

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia. Ahli-ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di IPTA dan IPTS di Malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan. Ini kerana pelajar-pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.

Reactions:

Thursday, 6 October 2011

AWAK CANTIK BILA BERTUDUNG ;)

Sayang,awak cantik sgt bila bertudung
yes!awak la..muslimah yg sedang baca artikel ni..
seriously,awak mmg cantik..
tp kenapa awak xnk pelihara kecantikan awak 2 dgn menutup aurat?
bknkah lebih sejuk mata yg memandang?
ok.mungkin awak pernah memakai tudung.
awak pernah menutup aurat
tp kenapa x istiqamah?
kenapa on-off?
Reactions:

LAWAKKAN??

Assalamualaikum wbt..
Wahai sahabat² seagama denganku .. Tolonglah ambil masa 3 
minit untuk baca note ini . 3 minit je, tak lama pun ..

Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi .. Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih … Bayangkan benda ini berlaku pada anda ..

Reactions:

Sunday, 25 September 2011

SUCH A LONGGGG JOURNEY :(

4 years..is it too long??
for me yesss!its too long to going through..
even just a week or a month it test my patient..
i means....waiting for him.hehe
perhaps..before this we are use to meet oftenly..
not everyday..
once a week.its enough for me
but now....everything changed..
Reactions:

Sunday, 18 September 2011

STILL.....

yeahhh nampaknye blog ni da semakin berkulat dan hapak baunye..
harap la xmampos agi..aku blom bersedia nk kuburkan ko wahai blog kesayangan..huhu
lately i'm toooooo busy with a lot of projects n tasks..
next week plak da start exam..
memang x dan la aku nk sebok2 update blog mcm org lain..
banyak sgt cerita nk kecoh kt korang sebenarnye..
tp seriously xdan..
Reactions:

Saturday, 27 August 2011

LAWAK KUIH-MUIH XD


korang ni sebuk wat kuih je..apa kata korang relax dulu baca lawak kuih yg bengong ni..
nk gelak,silakan.xnk gelak sudeh! :P

Kuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling busuk = Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek Mek Molek
Kuih awet muda= Seri Muka

Reactions:

Sunday, 14 August 2011

INFO RAMADHAN :)

BERPUASA Ramadhan bukan sekadar menahan diri daripada makan dan minum pada waktu siangmalah lebih daripada itu mengajar umat Islam supaya mengawal nafsu daripada perkara dilarang syariat dan boleh memudaratkan.

Bagi tujuan itu, Islam menetapkan adab ketika berpuasa supaya ibadat mereka itu mendapat keberkatan dan mencapai tujuannya. Adab itu juga seiring dari segi perubatan dan kesihatan.

Dari segi perubatan atau kesihatan cara puasa yang tidak berkesan seperti:

Reactions:

Iblis Bertanya, Allah Menjawab


Anas bin Malik r.a. berkata: Iblis telah bertanya pada Allah, katanya : “Wahai Tuhanku! Engkau telah memberikan anak Adam tempat kediaman untuk mereka berteduh dan berzikir kepadaMu, oleh itu tunjukkanlah padaku tempat kediaman untukku.”
Firman Allah: “Tempat kediamanmu adalah di dalam tandas.”
Iblis bertanya lagi: “Wahai Tuhanku, Engkau telah berikan anak Adam berkumpul di masjid, di manakah pula tempatku berkumpul?”
Reactions:

Saturday, 2 July 2011

BUKAN SENANG JD PELAJAR AED

ok fine...skang da pukul 4 lebih still xtido agi..
kebal betul mata kau asilah?
tengok cermin,eye bag obvious gler kot!
omg!
seminggu da xtido...
upss maksud aku xtido malam..
melampau la 2 kalau xtido langsung..
tp siyesly memang xtido malam..
pas subuh baru aku bantai tido puas2..
sampai tengahari.2 pon kalau tade kelas pagi..
kalau ada kelas pagi memang lebur la jawabnye..
ok korang mesti nk cakap aku teruk kn tido pas subuh?
Reactions:

Saturday, 18 June 2011

MASIH ADAKAH RUANG DIHATIMU?

ni cerpen yg aku karang sendri hasil drpd imaginasiku yg kuat..hehe
euww jiwang gler!
hope sudi baca smpi habis :)


Perasaan Nora ingin ke perpustakaan sekolah semakin membuak-buak. Dia bagai tidak keruan menahan rindu untuk menatap wajah sang jejaka yg selalu diperhatikannya secara senyap di perpustakaan tersebut. Entah bila perasaan rindu tu mula muncul dalam segenap ruang hatinya yang sudah pun dia isi untuk lelaki lain. Yang pasti rindu itu sekadar rindu yang berdebu kerana sayang dan cintanya terhadap sang jejaka yang tampan itu masih belum pasti. Usia nora baru menginjak enam belas tahun tetapi dia sudah mula berani ingin belajar erti cinta. Kerana cemburu melihat rakan-rakannya yang lain sudah pun berkasih sayang walau masih dibangku sekolah. Hati Nora mula bergolak untuk mencari calon yang sesuai untuk dijadikan pasangan hidupnya. Sejak dari dulu Nora terkenal dengan sikap jual mahalnya. Bukan tiada lelaki yang mahukan dirinya, cuma dia saja yang terlalu jual mahal dan mahu menjaga status singlenya. Baginya, orang yang sudah bercouple tidak lagi suci. Namun pemikiran kolotnya itu akhirnya memakan diri sendiri.
Reactions:

BE STRONG DEAR

dear asilah..
please be strong!
i know u can do it..
dont cry over spilt milk..
i wouldnt change anything dear..
yes u should feel guilty..
u are the problem maker..
but it over now
everything is over now!
serve your right..
padan muka!!!!!!!
hahaha
Reactions:

Friday, 10 June 2011

TANDA-TANDA CIK ABANG MERAJUK

ihik..comel la bila lelaki merajuk.
sbb slalunye pompuan je yg merajuk kn?
(aku suka tengok muka si dia time merajuk..
muncung ke depan 15cm.comel macam itik haha)
tp dorang ni kalo sekali merajuk
nk memujuknya, ya Ampun!
susah btol..maklumlah ego dorang kn tinggi
btol x kaum adam?hehe
kat bawah ni tanda-tanda dorang tengah merajuk n mintak dipujuk
so awek2 kt lua sana 2,kalo bf korang da merajuk terok sgt jgn la abaikan plak
dorang 2 saje nk gedik2 ngan korang.so layan jela karenah dorang..hihi

Reactions:

PERINGATAN BUAT WANITA

ambil masa utk baca ye kawan2 ku sekalian..especially kaum hawa  
aku pon xsempurna.so marilah sama2 kte blaja dr kesilapan n muhasabah diri
renung-renungkan dan selamat beramal :)

1. Urusan pertama yang ditanyakan pada hari akhirat nanti ialah mengenai solat dan mengenai urusan suaminya (apakah ia menjalankan kewajipannya atau tidak).
2. Apabila wanita itu lari dari rumah suaminya maka tidak diterima solatnya sehingga kembali ia dan menghulurkan tangannya kepada suaminya (meminta ampun).
3. Mana-mana perempuan yang memakai bau-bauan kemudian ia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium bau harumnya maka dia adalah perempuan zina dan tiap-tiap mata yang memandang itu adalah zina.
Reactions:

SUKA VS CINTA

ramai yg xtau apa senanye beza dua perkataan ni.
kalau ada laki ckp 'saya suka kat awak,awak cantik n blablabla..'
start la pompuan 2 nk pasan yg laki 2 tangkap cintan kt dia.
ok2 mmg la kadang2 laki gunakan perkataan 'suka' utk meluahkan perasaan kt pompuan.
tapi tau x tahap mana 'suka' dorang 2?
standard la 2 pompuan cantik ramai laki suka.aku yg pompuan ni pon suka apa tgk pompuan cantik.
tapi berapa ramai je antara laki2 yg suka 2 btol2 tangkap cintan?berapa ramai je yg pilih pompuan 2 sebagai 'cinta mati' dia?last2 dalam berpuluh-puluh or beratus-ratus 2 tinggal sorg je yg btol2 tangkap cinta ngn pompuan 2.which means lelaki yg sanggup bersabar n layan setiap karenah pompuan 2.n yg paling penting, terima semua kelemahan pompuan 2.bukan takat tengok body n muka je.patu,habis madu sepah dibuang..
so jom baca apa takrif sebenar CINTA,SAYANG,SUKA n MINAT :)
Reactions:

Thursday, 2 June 2011

KAYA TAHAP SERIOUSS TUTTTTT!

byk plak aku nk membebel kn arini?
actually br jap td aku tgk mtv teen cribs kt tv1
senanye br 1st time TERtengok rancangan ni..
eleh aku tau mst korg nk ckp aku ketinggalan zaman kn?
rancangan ni da smpi season bpe kot.aku br dpt tau arini.haha
whatever!ade aku kesahhh?~
layan pny layan,aku terkesima ngan slot 'teen cribs houses'
dorg ni kaya gler babun weyh!
umah besar x igt dunia!
kalah umah dlm the sims 3 aku.haha
siap ade tasik besar n bangsal kuda plak 2..
adoi melampau btol kayanya..
jeles aku tgk

korang xcaya?
ce tgk video ni..ce tgk,ce tgk :)
Reactions:

Wednesday, 1 June 2011

LELAKI AKAN MENANGIS BILA.....

cambest kn entri ni?
asek dgr pompuan je nanges..
da common sgt la..
laki pon boleh nanges la
korg nk tau x sbb ape laki nanges?
mungkinkah sbb robot mainan die da patah?
atau mungkin die kalah men dota online?
atau mungkin juga sbb die mmg jenis cengeng,cubik sikik jerik srupo ponde??
hummm tatau la.
mari kita sme2 menyingkap mengapa dan bila mereka menangis
*cehhhh menyingkap konon.ayat nk bajet puitis je*
Reactions:

UJIAN TANDA ALLAH SAYANG

waktu aku memerlukan bantuan,tade sape yg dtg menghulurkn bantuan
waktu aku memerlukan sokongan,tade sape tampil memberi sokongan
waktu aku kehilangan.tade sape mahu menghadirkan kembali
waktu aku kesedihan,tade sape mahu meminjamkan bahu
waktu aku perlukan tempat utk meluahkn perasaan,tade sape.......
hummm seb bek ade blog kesayangan :)

yang pasti...
hanya Allah tempat aku mengadu dan meraih simpati..
Ya Allah kuatkanlah aku utk menghadapi dugaan ini
SHUKRAN Ya Allah kerana memberi ujian kepadaku
tanda Engkau sayang dan kasih kepada hamba-Mu ini
saat kasih dan sayang dr manusia tidak aku kecapi 


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Tuesday, 31 May 2011

YANG TERSURAT N TERSIRAT DALAM HATI POMPUAN

ramai yg tatau ape yg senanye tersurat n tersirat dkt pompuan kn?
laki ckp pompuan ni pelik,pompuan mysterious,gedik lebih n etc..
ramai laki xphm psl pompuan..
ala jgn ckp korg xphm psl ktorg.
kadang2 ktorg yg pompuan ni pon xphm psl ktorg..
*laa pulok?
humm pompuan ni naluri die len sket dr laki..
*eh sket ke?byk kot
tp xsume pompuan ade naluri or perasaan yg sme..
contohnye kebanyakan pompuan ske dibelai n dimanja
tp ade sesetengah xske dibelai..rimas katanya..
mcm aku la..aku xske nk manja lebih2.
tp org yg ske sgt nk manjakn aku
EHEMMM! *opssss

xmo bebel byk la..korg amati btol2 ye ayat kt bwh ni wahai jejaka2,pujangga2 sekalian..
nnt bley ngorat awek kawai yg korg dok usha sgt 2..hee~
Reactions:

EXHIBITION OF 2011 IN KLCC

ARCHIDEX 2011
(klik atas)
yea!akhirnye dpt tau gak tarikh sebenar exhibition ni..
since da jd pelajar architecture ni,
ase cam rugi plak kalo x g..
aku nk g!nk g!xsaba..wee~ :D
kwn2 yg belajar course architecture or mnt psl architect,interior designer and etc
yg tatau agi psl exhibition ni moh ler join!
xrugi kn timba ilmu :)


JEWELLERY FAIR
(klik atas)
haa ni agi satu event utk pompuan2 yg glerkn barang kemas/jewellery..
kalo ade 'laki' yg gler jewellery gak bley je pon join..haha
humm da nme pon jewellery fair kn.
so mst la syarikat2 jewellery ni sebok wat promotion utk visitors time 2..
bley bwk mama or mak mertua korg g sini.cuci mata hee~ ;)


EDUCATION&FUTHER STUDIES FAIR
yg ni fair utk lepasan spm or lepasan degree.
nk attach link xbley plak..huhu
so just tgk detail ni jela ek
9-10 julai 2011
what time not sure..
of course dkt klcc :)

nk tgk byk agi exhibition/fair just click kt sini ek!
da penat la jd promoter fair x berbayar ni..ihiks
tata! :D

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Thursday, 26 May 2011

LUAHAN HATI SI GEDIK

Ala poyo btol la minah ni..luahan ati agi..
ni mst psl bf die agi la 2..
yuppp btol!
psl si dia la nk cter ni..

Reactions:

Sunday, 15 May 2011

KAUM PEREMPUAN,AWAS! KITA SERING DALAM KEADAAN BAHAYA..

MasyaAllah..semakin hari ade je berita2 n kes2 yg xsedap didengar..
gerun pon ada..huhu
kalo tade cter psl rogol,kua la cter psl culik,rompak,ragut,bunuh..
mcm2 kes agi la yg melibatkn kaum perempuan.
then skang yg plg terbaru kes simbah asid..
perempuan gak target utamanya..
haisshh ape la nk jd zaman skang ni kn?
dunia da makin maju..
tp rakyat makin mundur..
ade je kes jenayah sne sini
dok celah mne pon ase xselamat..huhu
Reactions:

Tuesday, 3 May 2011

KENAPA PEREMPUAN SUKA 'SALES'?

salam...hee~
da lme nk tulis entri ni senanye.
tp sabtu n ahad yg lps sgt2 la sebok..
sebok berjalan kesana kemari.hehe
actually sabtu lps aku ikot mak aku g shopping kt kl..
smpi sne je omg ramai gler manusia!
standard la 2 kn kl rmai manusia..
seb bek manusia,kalo tetibe ramai alien?haa ayokk tatau! XD
Reactions:

Thursday, 28 April 2011

ADDICTED TO SKIRT!

ceit! poyo je addicted konon..
ntah ble mse aku pnh pakai skirt ntah..huhu
tp siyesly tingin sgt nk pakai skirt!
opss jgn slh phm,bkn skirt mini 2..mmg x la.gila ape hangpa ni.

*aku nk pakai camni?haha kalihampuk noh!*
Reactions:

Sunday, 24 April 2011

LELAKI OH LELAKI

amboi gatei noh hang cter psl laki ye silah?haha eh2 chop!mne de gatal la..ni info.. memandangkn da byk lelaki2 di luar sne yg bce blog aku ni so ape slhnye share info utk dorg kn? ala agipon pompuan skang ske sgt nk tau psl laki.. jujur jela kn?korg 2 mmg gatei..haha asek cter psl ladies je bosan gak.. nah korg bce la info kt bawah ni..bley tmbh pengetahuan :) *jgn slh phm,bkn info seks ye!*
Reactions:

Friday, 15 April 2011

UNTUK SAHABAT :)

salam rindu..
untuk sahabat-sahabatku,aku sgt merindui kalian..
igtlah waktu senang dan susah yg pernah kte lalui dlu..
jgn pernah lupakan diriku..
insyaAllah,Allah akn pertemukan kte suatu hari nnt..
*rindu korg!korg rindu silah x?* :(


sahabatku………
Reactions:

Sunday, 3 April 2011

KAD KAWEN UNIK

kome2,kome nk kawen x?mst nk kn?kn?
ala mengkome jgn nk tipu teman la..
teman tau sgt mengkome mst gatei nk kawen kn?
teman senanye idok ler gatei bebeno nk kawen awal..
tp bile teman nengok kad kawen comei2,gaun pengantin lawo2
teman ase geram la pulok..hihi
tp teman mmg nk kawen awal.
ape bak kata org tua2?
elak maksiat?*ceh ye2 je ko elak maksiat konon!dush~dush~*haha
bkn la..teman idok suke ler kapel lame2 ni..idok selesa asenye dipandang org..ececeh XD
tape la..mengkome doakn jela ye jodoh teman sampei cpt..hehe
*ok stop!gedik sudeyh*
kite bakor je die sein..hahaha
ok2 teman bkn nk membebel pasei kawen awal..
ni ha teman nk tunjuk dkt mengkome kad kawen comei gler!
Reactions:

Saturday, 26 March 2011

Alhamdulillah its my pleasure :D

*gambar agak tidak ada kne mengena.heh*

salam..1st thing 1st,a mountain thanksgiving to Allah s.w.t cause had granted my wishes.
to my family and to all my friends that never stop supporting me from the beginning.
even though there's some of them make me down in the beginning..hehe
ahh whatever..the most important thing is....i managed it now!
hoyeehhhh! :D
after all my hard work and earnest effort..i managed it!
Alhamdulillah..
remember i had told u guys b4 about accounting that i would never like?
Reactions:

Saturday, 12 March 2011

NIKAH KHITBAH

salam..hope semua sihat je.lepas musibah yg berlaku dkt beberapa negara smlm,
marilah kte sama2 ambil ikhtibar dari peristiwa tersebut..
sedangkan negara jepun yg kononnya plg maju
dan mempunyai rakyat yg cerdik pandai boleh terkena 
musibah yg dahsyat..itulah kebesaran Allah.Allahuakhbar.. 
*ececeh da bertazkirah plak*
ok2 reverse blek..
berbalik kpd tajuk entri ni,nikah khitbah.
remaja2 sekalian,sila baca! :)
Reactions:

Tuesday, 8 March 2011

Rumah Banglo Rm50

hantu?mana hantu?ada hantu?mana?mana?
*opss ternyanyi plak.lalala~*
nape la org kite ni ske sgt cter psl hantu ek??
especially org melayu..
aku pon ske senanye cter2 psl hantu ni..
patu strt r poyo nk try ase gak..ble da kne menggigil oh!
*slalu gak la kne dulu tp tade la smpi demam*
setakat ni,tade pon cter seram yg aku dgr yg btol2 siyes shit seram gler!
tp td aku terbace kt blog org..
xckop satu blog aku bce,aku search agi kt google..
mmg ramai yg da tau psl cter ni..
mmg sgt seram!
jln cter die sadis gler kot..huhu

baca cter kt bwh ni sampai abes kalo korg berani! :)
Reactions:

Saturday, 5 March 2011

AIR LIUR..MELELEH-LELEH~

SALAM..hee~
pnt sungguh perjalanan arini..
jauh perjalanan,luas pemandangan..cehh poyo la ko!
actually ade casting kt stu tmpt ni..
patut kne smpi before 5pm tp da sesat pny psl,
xjd la g casting 2..pnt gler sesat bkn men jauh..dgn hujan lebatnye.haha
dok dlm kete je pusing2 smpi perut bunyi2..
blek2 uma je ase lapar sgt n tingin nk mkn cake cekelat..nyum2~
(aksi lidah terjelir smbl air liur meleleh berlaku)
hrp2 esok dpt mkn kek cekelat..lalala~
ade sesape nk blanje aku x?nk masak sendiri xreti..hee
jom cuci mata tgk cake cekelat!
Reactions:

Saturday, 26 February 2011

5 ISLANDS FOR MY HONEYMOON ;)

hye korg!korg pnh berangan x nk g bulan madu kt mne2 pulau?
hee..bese la 2 berangan.
aku sendri pon teringin sgt nk g honeymoon kt pulau pas aku kawen nnt..lalala~
*hrp la si dia bce entri ni.patu bley die bwk pas kawen nnt...wee~*

ok2 stop berangan!
ni haa aku da search 5 pulau yg plg best utk g honeymoon..
cantik gler wa ckp sama lu beb!
Reactions:

Thursday, 24 February 2011

JUTAWAN TOKEK?

korg suke cicak x?
sesetengah org geli cicak n aku sendri pon fobia cicak
sbb ade kngn  burok ngn keturunan laknat 2..haha
hum senanye bkn nk cter psl cicak yg biase 2.
aku nk cter psl cicak luar biasa..sgt luar biasa..
pnh dengar x nme cicak tokek?atau nme laen die, gecko..
kalo korg xpnh tgk n xpnh dengar, ni rupa cicak 2..*jgn terkezut tau!*
Reactions:

Wednesday, 23 February 2011

JOM JAYAKAN KEMPEN WIT!

salam..hye semua!especially untuk para muslimah di luar sana..
*ececeh!skema tros..menyampah aku!*
korg pernah dgr x kempen Wear It Right ??
Reactions:

Sunday, 13 February 2011

I THINK OF YOU

tlg la tau yg sy xbley hidup tanpa awak..sy mmg xbley hidup tanpa awak..
tlg la tau yg sy sygkn awak..sy mmg sgt99 sygkn awak..
tlg la tau yg sy nk awak sorang je..sy mmg nk awak sorg je..
tlg la tau yg sy akn tunggu awak..sy mmg akn tunggu awak..
sampai bile2...


p/s: i'm so sorry~
papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Saturday, 5 February 2011

BLEY KE PERCAYA KT ORG 100%??

hurmm ptg td aku g uma si dia kjap
sbb nk pnjm pendrive n amek krts soalan maths..
mmg kjap jela singgah uma dia..
smpt salam mak n adek2 dia je..
blek 2 si dia antakn nek kete..
ktorg lalu jln greenwood..
smpi dkt tgh lorong greenwood 2,
tetibe ade sorg pakcik tua ni tahan kete..
mule2 igt pakcik 2 nk watpe berdiri tgh jln..
si dia pon stop la kete..
mule2 aku nk bkk pintu..
tp si dia ckp jgn..
Reactions:

Thursday, 3 February 2011

HOBI LAMA MUNCUL KEMBALI...

ma hiwayatuki?hehehe..
mentang2 la syllabus arab blaja psl hobi..
hurmm lately ble time nk stdy mst mood nk melukis 2 dtg..
terbantut plak kerajinan aku nk stdy,sekaligus punahlah harapan & impian nk jd bdk pndai..
haha
berkawan plak ngn bdk2 yg jari-jemari mereka sgt suke melukis.
makin terpengaruh la aku.. -_-'
aku igt agi zaman kegemilangan aku melukis..haha
time form 3..
time 2 mmg batak gler nk melukis..
tiap ari mst hasilkn at least 3 karya dlm kertas A4
sampai tebal file aku..
file mickey mouse 2 mmg aku bli utk ltk hasil2 lukisan aku..
slalu bwk file 2 kt skola..
smpi dak2 kls belek lukisan aku stu2..tiap ari mst dorg akn tny,ade lukisan bru x silah?
Reactions:

GUD LUCK!!

hurmm hye!
agak lme gak x update blog..asek stay kt nilai je cne nk update blog kn?
hoho..
nyway,skang aku da smpi uma..
cuti rye cina 4 hari..hapy chinese new year!
walaupon aku x smbut..hehe
sonok sgt dpt blek uma..
balik2 je bantai tido..pnt gler! (eleh..mcm la nek flight 10 jam) XD
BAITI JANNATI =D
hurmm tp dok uma bkn bley enjoy sgt this week..
sbb aku kne struggle utk final exam yg akn strt next week..
korg doakn aku n rkn2 seperjuangan aku ek!
semoga ktorg berjaya n dpt wat yg terbaik exam ni..
amiin..
n untuk kwn2 uia yg akn amek exam..
moh ler kte stdy sokmo.
gomo uia gomo!
*hu'aloh,ambo kecek klate lo ni* uppss! =)
(amira adilah jgn mara ye sy da osakkn bahase ibunda kamu..hehe)

k la da lewat sgt ni..nk msuk tito..mama da bising.haha
*korg perasan x?akhir cter aku mst wajib ltk 'k la'..haha cacat*
k la..k la..k la..tatatititutu!

p/s: sy nk jd budak rajin!sy nk jd budak exempted..hehe


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Saturday, 22 January 2011

TERGEDIK SEKEJAP!

fuyohh!fuyohh!da lame gler aku x update blog ni..
3 minggu blog ni aku biarkan menyepi..
alolo cian die..=P
sory la sbb wat u guys bosan tgk entri yg sme je every day..
sampai da ade org komplen berjuta kali. "ble nk update blog weyh!"
hehe sory ye..bsy sket.agipon tatau nk tulis ape..
so entri kali ni saje nk share pengalaman photoshoot bersama kkk2 tersayang..
*gedik!perasan jd model jap* XD
Reactions:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...