Monday, 31 October 2011

CANTIK DAN HANDSOME..ASET,ANUGERAH ATAU UJIAN??

semua orang nak nampak cantik kan?
memang lah..
ada ke yang memang sengaja nak nampak sakai dan busuk depan orang lain?
ok fine..ada!orang gila..
tapi ada juga orang gila jadi gila sebab dia terlalu taksub dengan kecantikan
aku pernah tengok orang gila pakai make up tebal gila!
memang macam orang gila..
*ok stop!banyak sangat perkataan GILA sampai naik gila baca*
manusia sekarang terlalu kejar kecantikan sampai sanggup perabih duit beribu-ribu untuk nampak cantik
buat pembedahan plastik la,suntik ini la itu la..
tak kisah berkorban macam-macam untuk nampak cantik di mata manusia
tapi di mata Allah s.w.t?

Reactions:

KENALI PASANGAN HIDUP ANDA

setiap pasangan yang bercinta pasti menginginkan hubungan tersebut berakhir dengan sebuah perkahwinan.
perkahwinan yang diimpikan pula pastilah sebuah perkahwinan yang diberkati dan bahagia sepanjang hayat
namun adakah kita sudah benar-benar bersedia untuk melangkah ke alam rumah tangga?
adakah kita sudah benar-benar mengenali pasangan sehidup semati kita?
mengenali diri pasangan bukanlah suatu perkara yang boleh dipandang remeh
jika tersilap langkah,maka perpisahan yang akan berlaku di hujung jalan
untuk mengenali mereka,persoalan di bawah hendaklah diambil kira
Reactions:

PEREMPUAN YANG BAIK MARUAHNYA

Wanita adalah hiasan dunia. Hiasan dunia yang paling cantik adalah wanita yang SOLEHAH dan baik MARUAHNYA. Mari kita tambah sedikit ilmu untuk dijadikan sebagai panduan kepada yang bergelar isteri dan akan bergelar isteri kelak.

1. Baik perangainya terhadap suaminya, anak-anaknya, ibu-bapanya, rakan-rakannya, jiran-tertangganya dan masyarakatnya. Iaitu:

Reactions:

Sunday, 30 October 2011

FESYEN TUDUNG MENYERUPAI KAUM KAFIR??

arus kemodenan dunia sekarang mendesak kita untuk ikut peredaran zaman
terutamanya dalam berfesyen
kalau tak ikut fesyen terkini orang akan cakap kita kolot pulak kan?
"orang kampung betul la kau ni jah!kehulur kehilir pakai baju kurung,tudung bawal je"
tak pun orang akan cakap kita ni tak reti berfesyen.tak up-to-date la katakan..cehhh
ok sekarang aku nak cakap pasal tudung and shawl
korang sendiri pun mesti perasan kan terlalu banyak fesyen-fesyen bertudung yang wujud sekarang?
perghhhh kalau boleh semua korang nak try
lepas tu sebuk la search dekat youtube tutorial fesyen shawl terbaru
da berjaya ikut tutorial tu,then apa lagi!ambil kamera and snap!
"yeah ktew da retiew wat fesyewn loose shawl la!sukenyew!"
da gedik!sepak laju-laju kang
tapi tengah dok sebuk berfesyen dengan shawl tu ada plak yang cakap dosa pakai macam tu
ikut fesyen biarawati la pulak..
seolah-olah menyerupai sesuatu kaum..aik yeke?
aduh kesiah si peah tadi..baru nak seronok bergaya tapi dah dilarang pakai macam tu pulak
Reactions:

AKU DI TAG..YEAH!

ha'aloh kecoh betul minah ni..
baru kena tag sekali riuh sekampung
alaa biasa la..blogger mentah
mana pernah kena tag..tak ada orang sudi nak tag aku pon sebelum ni
sebab tu yang terkesima sekejap bila kena tag.haha
btw,thanks FARAA si manis ;)

ni entri khas untuk balas entri awak tu
ok let the game begins!
Reactions:

Saturday, 29 October 2011

RUMAH BANGLO PALING UNIK

disebabkan aku pelajar jurusan arkitek,
so minat terhadap bangunan and rumah tu mesti ada
aku suka benda yang pelik-pelik and lain dari yang lain
aku tau korang pon suka sangat benda yang pelik and unik kan?
buktinya,entri aku pasal KAD KAWEN UNIK
berbelas reader yang akan baca SETIAP HARI
so entri kali ni aku nak bawa korang cuci mata tengok banglo unik pulak
mana tau ada yang korang berkenan
nanti aku da berjaya jadi arkitek,korang boleh suruh aku design untuk korang..cehhh haha

Reactions:

Thursday, 27 October 2011

MANUSIA ZAMAN SEKARANG MEMANG SUKA SEKS KAN?

haaaaa terbeliak mata korang tengok entri hot aku tu?
suka la tu kan?
ni berani mati punya entri maaa..
aku xpernah tulis tajuk entri hot sangat macam ni..haha
orang zaman sekarang xlekang dari cerita seks..
sebab semua asyik nak bercakap pasal seks je..
sampai online pon nk search pasal tu jugak..
aduh..parah la korang ni..
apa yang syok sangat pasal tu?
Reactions:

Wednesday, 26 October 2011

LELAKI DAN WANITA.SIAPA PERLU SIAPA?


Wanita tidak semestinya memerlukan lelaki, tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan, cinta itu anugerah. Mengapa wanita memerlukan lelaki di dalam hidupnya? Untuk beberapa waktu dahulu, ia begitu memukul-mukul kepala. Ya, apa perlu seorang wanita yang bebas mempertaruhkan sebahagian besar hidupnya kepada tangan seorang lelaki? Bukankah lebih hebat jalan dihujung minggu bersama kawan rapat, berkenyit-kenyitan mata kepada lelaki kacak yang saling tidak putus dan tidak lokek senyum tanda salam perkenalan.
Reactions:

AIR MATA SEORANG LELAKI


Air mata seorang lelaki,
Andai mengalir kerana kecewa dengan cinta wanita,
Maka hilanglah sifat pemimpinnya.
Air mata seorang lelaki,
Andai mengalir kerana kecewa dengan dunia,
Maka hilanglah sifat redhanya.
Reactions:

Wednesday, 19 October 2011

ISU PENGHARAMAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS DI MALAYSIA

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia. Ahli-ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di IPTA dan IPTS di Malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan. Ini kerana pelajar-pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.

Reactions:

Thursday, 6 October 2011

AWAK CANTIK BILA BERTUDUNG ;)

Sayang,awak cantik sgt bila bertudung
yes!awak la..muslimah yg sedang baca artikel ni..
seriously,awak mmg cantik..
tp kenapa awak xnk pelihara kecantikan awak 2 dgn menutup aurat?
bknkah lebih sejuk mata yg memandang?
ok.mungkin awak pernah memakai tudung.
awak pernah menutup aurat
tp kenapa x istiqamah?
kenapa on-off?
Reactions:

LAWAKKAN??

Assalamualaikum wbt..
Wahai sahabat² seagama denganku .. Tolonglah ambil masa 3 
minit untuk baca note ini . 3 minit je, tak lama pun ..

Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi .. Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih … Bayangkan benda ini berlaku pada anda ..

Reactions:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...