Saturday, 20 November 2010

PERIBAHASA BENG-ONG!


1. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kereta pun boleh undur, terlajak kapal terbang takde gear reverse, sori.

2. Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.

3. Sudahlah jatuh ditimpa pula tangga lepas tu tercium pulak tahi ayam.

4. Alang-alang mandi biar guna sabun & syampu.

5. Harimau mati meninggalkan belang, isteri mati meninggalkan gelang, suami mati meninggalkan hutang. (Itulah...lain kali jangan suruh suami beli gelang secara hutang)

6. Sebab mulut santan binasa sebab mulut juga... nasi pun habis.

7. Biar putih tulang jangan kuning gigi (gosok, jangan tak gosok tau)

8. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kecuali kalau ada beruk atas pokok tu.

9. Malang tak berbau tapi kentut boleh berbau walaupun tak berbunyi.

10. Biar mati bini jangan mati anak (boleh kahwin lagi ape)

11. Alang-alang menyeluk perkasam biar sampai kepangkal ketiak.

12. Biar korek hidung jangan korek tabung.

13. Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian lama-lama jadi letih.

14. Sayangkan anak tangan-tangankan sayangkan isteri kahwin lagi satu.

15. Kalau padi katakan padi, tidak aku ternanti-nanti, kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi.....boleh blah.......

16. Harapkan pagar, pagar pun tak boleh harap.

17. Tempat jatuh lagikan dikenang inikan pula tempat kena saman.

18. Hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sendiri, kalau macam tu lebih baik tak payah hujan.

19. Biar lambat asalkan perlahan.

20. Kalau tiada rotan, pelempang ajelah....

21. Habis madu, sepah jangan dibuang merata-rata.

22. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi bulu tangkis badminton, pasti ayam kebogelan.

23. Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri

24. Kerbau berpegang pada tali, manusia berpegang gunakan tangan....

25. Pinggan tak retak nasi tak dingin, kalau orang tak hendak tandanya kita tak lawa.

26. Takkan lari gunung dikejar, tapi kalau tak kejar pun gunung tu takkan lari jugak.

27. Patah tumbuh, hilang report polis.

28. Berapa berat mata memandang, berat lagi ahli sukan yang masuk acara angkat berat.

29. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk Sukan Olimpik jugak.

30. Kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam peti, buang aje beli jarum yang baru.

31. Kalau ada sumur diladang, boleh hamba menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, bolehlah kita kahwin lari.......(nak tak?)

32. Kajang Pak Malau Kajang berlipat, Kajang hamba makan satay Kajang lagi best......

33. Kalau kail panjang sejengkal, belilah kail yang panjang sikit.

34. Kalau takut dilambung ombak janganlah berumah ditepi pantai, buat rumah jauh-jauh sikit dari pantai la ..

35. Pecah kaca pecah gelas, kalau dah pecah tu tak reti-reti nak ganti ke...


papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Ayat-ayat power lepas kahwin

bln  ni bln kemerdekaan..btol ke?
^eh ngek ko!kalo x merapu sehari boleh x asilah?^
yela2..senanye aku nk ckp,bln ni musim org kawen..
sana sini ade je jemputan kahwin dr kenalan ramai..
xlupa juga sanak-saudara..
wah!ko ble agi silah?hahaha ^blushing!blushing!^

ok2 stop merapu..
ni ha!sje aku copy paste ayat2 power ni..
khas utk psgn2 yg bkl,bru berkahwin atau da gatal sgt nk berkahwin..
ala sng citer utk sume la..
Reactions:

Thursday, 18 November 2010

LELAKI ITU START MENGORAT AKU..

wah3!lme gak ko x update blog ye silah?
mst ade cter hot ni?hehe..
hum entri kali ni bkn ayat aku pon..
ayat sia dia la..lelaki itu..hehe
tme anniversary ktorg aritu,
tetibe dia anta msg mengimbau balik saat2 dia mengorat aku dulu..ahaks!
mcm sweet plak!
^euww gedik ye ko silah!dush!dush!^
Reactions:

Sunday, 7 November 2010

AKU PON NK CITER PSL DIRI AKU =P

heh ko ni asilah,asek nk meniru org je!
org buat ini,ko nk buat..org buat itu,ko nk buat gak..
org citer psl diri sendiri ko pon nk citer gak..
*mcm la ade org nk tau psl citer ko cik silah oi!*

ok!aku nk strt citer ni..
sila beri tumpuan sepenuhnya!agaga

~saya seorang perempuan..(of course la makcik!kalo x,mcm mne mak ko bley ltk 'binti' kt nme ko)
~org suke pggl sy makcik n mak nenek..
   p/s: mak nenek 2 bkn merujuk kpd moyang ke?wah3!pnjg umo la kirenye aku ni? =D
~awet mude!(minum jamu la 2 kn?eh tade la minum long jack kacip bedah je)
~suke makan bayam..
~ketot je mcm ayam katek..(comel kn? =))
~badan tough gler!six pack whoaa!
  p/s:korg dpt bygkn x?aku lah popeye the siloman..tutt!tutt!
~suke spray taik kucin jd rainbow kaler..wow!menggoda la taik kucin 2!
~suke mkn nyamuk(oi2!ko igt aku ni froggy ke ske mkn nyamuk plak)
~feveret food: ubat nyamuk..(sbb bentuk die mcm kerepek bawang yg makcik tepi jln jual 2)
~suke sgt mandi!(ah!ko jgn nk menipu la asilah..ko 2 da la busuk!)
~pandai lukis...hihi(lukis org lidi je..eleh korg 2 pandai ke lukis org lidi? =P)
~pandai memasak(masak air,masak nasi,masak telur,masak maggi,masak ikan longkang)
~pandai menjahit..(jahit seluar tracksuit yg terkoyak kt tgh2..len xreti)
  *wah!bley wat menantu ni..sila2 isi borang dulu ye wahai makcik2 sekalian..ahaks!
~sgt pendiam dan sopan santun..(aiya!malu la saya..jgn la puji..^dush!dush!penipu besar!^)
~jujur orgnye...(tgklah..muke saya suci je kn?kn?minyak msk suci murni..lagi suci,lagi murni..huahua)
~hangat2 taik lembu..(mne ko tau taik lembu hangat..ko kn suke taik kucin je?)
~suke menyanyi dlm tnds..tekup muke pakai gayung..fuh terasa merdu gler suara!
  kua2 toilet je hujan lebat!agaga
~suke suki aku la nk merapu ape!

da..tatatititutu!
minggu dpn je aku smbg agi citer hot aku ni..
*xhot lgsg la weyh!dush!dush!*




papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

sepak laju2!

mlm ni da nk kne blek u..alo xske nye!huhu
mcm2 la aku nk tulis dlm blog tme ni..
nk membebel pnjg2.......................

oi2!tgk jam kul bpe skang asilah?da nk dkt pkul 2..
ko still busuk2 agi menghadap laptop..
ape pny anak dara la ni!isk!
mama suro ko sapu uma,ko g men blog plak!
*owh tidak!penyapu da dikebas oleh kkk..*
kak,bg la sy penyapu 2..
sy da sangap nk sapu uma ni..da seminggu xpegang penyapu..
huhu..=(
*aksi rebut-rebutan penyapu berlaku.akhirnya sy tewas*
p/s:rebut-rebutan pale hotak mu!tatabahasa bg btol!kang cegu bm ko mara..

*eh2 lebih2 plak ko membebel ye asilah?
da!g mnd si busuk!!*

ok..aku da kne mara ngn diri sendri..jom mnd!oppss silap..
tata!sy mnd pg dlu..(mari belasah asilah!mnd pg pale hotak die pkul 2 pm!)


TIME KASIH KAKAKKU!EMMMMMUUUAHHHX!
*busuk2 ade hati nk cium org*

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

10 Most Wanted!


bismi11.gif (1074 bytes)


A great and successful commander always knows his enemies weakness and strength before he engaged in a battle with them. Now as a Muslim to be able to know and identify our enemies will be of an advantage to us to better fight and overcome them. This is a challenging mission and lets us track our 10 most wanted enemies. Here is the list:-
Reactions:

SAYA X MACAM DIE..AT LEAST...

awk ckp perempuan itu cantik..
saya xcantik mcm die..
tp at least saya x buat awk tergoda sbb kecantikan saya..

awk ckp perempuan itu seksi..
saya xseksi mcm die..
tp at least saya x buat awk berdosa sbb tgk keseksian saya..

awk ckp body perempuan itu lawa..
body saya xlawa mcm die..
tp at least saya x menarik perhatian awk dgn body saya yg xlawa..

awk ckp perempuan itu menarik..
saya xmenarik mcm die..
tp at least sy xmenarik awk utk melakukan dosa dgn daya penarik saya..

awk ckp perempuan itu bijak..
saya xbijak mcm die..
tp at least saya xperangkap awk dgn kebijaksanaan saya..

awk ckp perempuan itu kaya..
saya xkaya mcm die..
tp at least saya xmenindas awk dgn kekayaan saya..

awk ckp perempuan itu 'pemurah'..
saya x'pemurah' mcm die..
tp at least saya xajak awk melakukan dosa dgn sikap 'pemurah' itu..

awk ckp perempuan itu perfect..
saya xperfect mcm die..
tp at least saya x riak dgn awk kerana saya tdk perfect..

saya mmg x cantik, x seksi, xmenarik, x mempunyai body yg lawa, x bijak, x kaya, x pemurah dan x perfect mcm perempuan itu..
sebaliknya saya sgt bersyukur kerana Allah bg saya banyak kekurangan..
supaya saya dpt muhasabah diri dan istiqamah utk sentiasa memperbaiki diri..
kerana saya tau saya hanyalah manusia biasa..


*ceh skema plak entri aku ni!haha layan jela! =P

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

Friday, 5 November 2010

RINDU SETENGAH MATI WHOOO!



papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...