Wednesday, 23 February 2011

JOM JAYAKAN KEMPEN WIT!

salam..hye semua!especially untuk para muslimah di luar sana..
*ececeh!skema tros..menyampah aku!*
korg pernah dgr x kempen Wear It Right ??





kempen ni senanye untuk menegur para muslimah yg pakai tudung xberapa menutup dada, for wear it properly.
nowadays da byk sgt fesyen2 tudung yg stylo-mylo kt luar sne..
gadis2 skang pon da xsegan silu agi untuk berfesyen dan menonjolkan kecantikan mereka..
mmg xsalah berfesyen dan melawo-lawo ni..awak lawo,sume org suke..hehe
fesyen ni pon senanye slh satu aspek utk meningkatkan keyakinan diri.
tp fesyen yg cane??
hurrmm so kempen ni mengajak kte sume (ladies) utk menutup aurat.
yg da molek pakai tudung litup 2 Alhamdulillah.
yg blom,or yg masih pkai tudung sekerat2 jom la joint kempen ni!
aku ni pon xsempurna agi menutup aurat..
aku bkn la dr golongan yg memakai tudung labuh..
insyaAllah,niat 2 da ade..
mungkin lepas kawen.doakan la ye..hehe
so3..berbalik pd kempen ni.kempen ni suro kte sume pakai tudung or shawl menutup dada.
byk je cara dan fesyen utk kte menutup dada skang ni..
so ape slhnye kte cover aurat or aset kte yg plg penting sbg pompuan 2 kan?
kan lebih terpelihara maruah.. =)
*isk ckp mcm ustazah plak ko ni!*

p/s: korang jgn mara kalo aku berbicara agak terpoyo sket.
cume nk sampaikan dakwah..cehh! =P



papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

No comments:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...