Saturday, 26 February 2011

5 ISLANDS FOR MY HONEYMOON ;)

hye korg!korg pnh berangan x nk g bulan madu kt mne2 pulau?
hee..bese la 2 berangan.
aku sendri pon teringin sgt nk g honeymoon kt pulau pas aku kawen nnt..lalala~
*hrp la si dia bce entri ni.patu bley die bwk pas kawen nnt...wee~*

ok2 stop berangan!
ni haa aku da search 5 pulau yg plg best utk g honeymoon..
cantik gler wa ckp sama lu beb!


orait tmpt pertama dimenangi oleh....jeng3!
Caledonia Island:
bg sesape yg pnh tgk cter 'Boys Over Flower' mst tau psl pulau ni kn?siyesly cantik gler kot pulau ni!
time tgk cter BOF 2 aku da ase teringin sgt nk g pulau ni time honeymoon nnt..insyaAllah.ngeh2 XD


plus,ade bentuk 'love' dkt sekitar pulau 2..aku pon curious mcm mne bentuk 'love' ni bley terbentuk..Allahua'lam..
mmg sesuai sgt la pulau ni dijadikan tmpt honeymoon..hee ;)

tmpt kedua pulak dimenangi oleh....
Bora-Bora Island,France:
pulau ni gler potato cantik la weyh!geram aku tgk!
xcaye,tgk sendri gmbr kt bwh ni..ni pon sesuai sgt utk honeymoon.
cume tade bentuk 'love' la..haha

cantik kn?kn?kn? ni br sket aku tunjuk..kang tunjuk lebey2 terbeliak bijik mata korang tgk kegeraman..hehe

tmpt ketiga pulak....
Bali Island,Indonesia:
haa..ni mst da bese dgr kn?or ade segelintir dr korg yg da pnh g sini..best x?best x?
aku xpnh g pon..huhu
pulau Bali ni sgt2 la ramai yg pilih utk jadikn tmpt honeymoon kn?
no wonder la..slaen tmpt die sgt cantik,kos pon murah sket sbb dkt je ngn Malaysia..hee
mmg pilihan bijak! ;)


tmpt keempat...jeng3!
Phuket Island,Thailand:
ni pon mst da slalu dgr..antara pulau yg popular kt Asia..hehe
mmg cantik la..plus, byk gler resort kt pulau ni.sume resort cantik2 n mmg exclusive!
cume kne sediakan fulus lebey la..hee :D
tmpt ni pon sesuai gak utk sesape yg xnk g honeymoon jauh sgt..sedang elok la 2 kt dlm Asia je..

ni la antara resort yg ade kt Phuket Island..cantik kn?mmg xnk balik la kalo da honeymoon kt sini..hehe

and tmpt kelima....
Dubai Palm Island,Dubai:
ni pulau kelima yg aku ase cantik..
bg sesape yg ade fulus lebey,bley la g pulau ni..kt Dubai..
as we know, Dubai ni negara yg sgt maju n taraf kehidupan kt sini sgt tinggi..
tgk la dorg constract pulau pon nk canggih je..hehe
dgr cter, pulau ni under constraction..tatau la da siap ke blom
tp kalo aku kawen nnt mst da siap pny la..hehe



hum geram kn tgk pulau2 ni??saba ek korg!g kumpul duit byk2 patu kawen cpt2..bley g honeymoon kt mne2 pulau kt atas ni..hee
kalo nk g lima2 pulau kt atas ni pon bley gak..korg kn anak Dato'..eh silap.cucu Datuk..hehe

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi


Nak Tengok yg Lebih Menarik??Click Bawah
Reactions:

No comments:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...