Sunday, 20 November 2011

10 KES PEMBUANGAN BAYI PALING BENGONG!

sejak ada anak buah ni,hidup family aku semakin berseri-seri..
tengah tak ada mood pon boleh jadi happy bila tengok si kecik Muhamad Irfan.
macam-macam karenah dia.hee
siapa yang tak suka baby kan?
orang tak normal je yang tak suka dapat baby
ok!cakap pasal orang tak normal yang tak suka baby...
diorang ni la perosak bangsa!
korang tau kan siapa mereka yang aku maksudkan?
iskkk3..dosa berzina pon belum terampun,dah buat dosa lain.
buang janin sendiri.bunuh satu nyawa yang sepatutnya layak melihat dunia..kejam!
bagi aku la baby comel tu!pergi buang buat apa bengong?
ramai yang berkahwin nak sangat anak
korang senang-senang buang macam buang lampin pakai buang je
yang tengah baca ni mesti tengah geram lettew kan?haha


“Barangsiapa di antara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika tidak mampu, hendaklah dengan lisannya (mulutnya). Jika tidak mampu, hendaklah dengan hatinya (iaitu membenci kemungkaran yang berlaku) dan itulah selemah-lemah iman”  (Hadis riwayat Muslim).


kalau tak rasa apa-apa tengok gambar-gambar ni..hmmm something wrong some where
jom tengok kes-kes buang bayi yang paling kejam pernah terjadi di negara kita ni..
bukan niat untuk mengaibkan mana-mana pihak,tapi untuk pedoman kita semua
1.
.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

tak nak letak caption sebab sangat tak terkata tengok gambar-gambar kejam ni
(aku preview balik pon entri ni kena scroll laju-laju..seram u!)
tak nak cerita lebih-lebih..korang bijak kan?
korang nilai lah sendiri yang mana baik yang mana buruk
nauzubillah..mintak dijauhkan dari melakukan perkara terkutuk ni..

pendek kata panjang akal: fikir dulu guna otak orang waras sebelum bertindak!


p/s:tak dapat nak membebel panjang..update blog sambil dukung si kecik..mengulat je dia..haha

papan kekunci diketuk oleh SilaHezi
Reactions:

No comments:

CLICK NI!BESTT! :)

AL-FATIHAH

1
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
2
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
3
الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
4
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
5
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
6
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
7
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang- orang yang sesat.

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...